Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 10ος Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο

10ος Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο

0

Θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου. Καμπάνια αλληλεγγύης από τις 7 έως τις 30 του μήνα

Το Γηροκομείο Ξάνθης -Ίδρυμα «O ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα,  διοργανώνει για  δέκατη συνεχή χρονιά  τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης και προσφοράς για την ενίσχυση του Γηροκομείου,  την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από 9:00 έως 16:00, ώστε η παλιότερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν. Η ημέρα του Ραδιομαραθωνίου είναι καθαρά συμβολική. Απλώς εκείνη την ημέρα συνήθως ανακοινώνονται μέσω της κοινής ραδιοζεύξης οι κάθε είδους προσφορές από ιδιώτες, εταιρίες και φορείς, επώνυμα ή ανώνυμα, που ήδη ξεκίνησαν λίγες μέρες  νωρίτερα, από την Δευτέρα 7 Ιουνίου και τελειώνουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 27 Ιουνίου.

Το Γηροκομείο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1964 και προσφέρει τις υπηρεσίες του στη φροντίδα ηλικιωμένων εδώ και 57 χρόνια. Φιλοξενεί σήμερα 70 υπερήλικες και έχει 33 άτομα προσωπικό. Λόγω της πανδημίας έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο και έχει ανασταλεί κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση από τις 27 Φεβρουαρίου 2020. Όπως επισημαίνεται, οι συνθήκες του κορωνοϊού έχουν μειώσει τις δωρεές είτε χρηματικές είτε υλικές και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκαν κρεβάτια απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, για τις νέες εισαγωγές φιλοξενούμενων και για τις επιστροφές από το Νοσοκομείο και αυξήθηκαν τα έξοδα λόγω των απαιτήσεων για είδη ατομικής προστασίας και αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Από την πλευρά του Ιδρύματος επισημαίνεται αφενός η έλλειψη υποστήριξης από το κράτος, αλλά και αφετέρου η στήριξη από τοπικές επιχειρήσεις, συλλόγους, ιδιώτες, και το δήμο της Ξάνθης.

Το Γηροκομείο καλεί και φέτος τους ξανθιώτες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για την παροχή φροντίδας στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Για τις προσφορές:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Φορέας Διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5358-076425-710 – IBAN: GR08 0172 3580 0053 5807 6425 710

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…