Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μπάζει» το τείχος ανοσίας από τους 60 και άνω στην Ξάνθη

«Μπάζει» το τείχος ανοσίας από τους 60 και άνω στην Ξάνθη

0

Όλοι οι ασθενείς covid που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι άνω των 70 και ανεμβολίαστοι!  10 στην κλινική covid και 4 στην ΜΕΘ

 

Χαμηλότερος ο εμβολιασμός στην Ξάνθη σε σχέση με τον μέσο πανελλαδικό όρο.

Οι νέοι βάζουν τα γυαλιά στους ηλικιωμένους

 

 Σε τροχιά σταθεροποίησης βρίσκεται η επιδημιολογική κατάσταση της Ξάνθης μετά την εκτίναξη του 4ημερου του Πάσχα που ήταν και το καθοριστικό για να μπούμε σε «βαθύ κόκκινο». Σε κάθε περίπτωση όμως οι υγειονομικές αρχές τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δικαιολογείται ούτε εφησυχασμός ούτε χαλάρωση.

10 νοσηλευόμενοι  – 4 στην ΜΕΘ

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες στην απλή covid κλινική που λειτουργεί στο ισόγειο του νοσοκομείου είχε 10 νοσηλευόμενους ενώ η ΜΕΘ 4. Επίσης καθημερινά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης 1 – 2 βαριά περιστατικά. Στην ΜΕΘ οι νοσηλευόμενοι είναι και από άλλες  περιφερειακές ενότητες καθώς οι ΜΕΘ είναι ανοιχτές.

Να σημειώσουμε ότι το τετραήμερο του Πάσχα η κατάσταση ήταν εκτός  ορίων καθώς η προσέλευση στο νοσοκομείο είναι 20 περιστατικά καθημερινά!

Όλοι οι ασθενείς covid που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι άνω των 70 και ανεμβολίαστοι!  

Άνω των 70 και όλοι ανεμβολίαστοι είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ξάνθης. Τόσο στην κλινική covid όσο και στην ΜΕΘ. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει το τείχος προστασίας που παρέχει το εμβόλιο και παράλληλα ότι ο εμβολιασμός σ’ αυτές τις ηλικίες για τις οποίες η πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και μήνες και παραμένει ανοιχτή,  παρουσιάζει υστέρηση και καταδεικνύει ότι δεν έχουν άλλη δικαιολογία εκτός του ότι από  θέση και άποψη είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό.

Χαμηλότερος ο εμβολιασμός στην Ξάνθη σε σχέση με τον μέσο πανελλαδικό όρο

Είναι μια αλήθεια την οποία ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην διαδικτυακή συζήτηση που είχε χθες με τον δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν όπως και με τα παιδιά του Νηπιαγωγείο της Πάχνης. Μάλιστα του ζήτησε προσωπικά να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τους δημότες του  και να τους παροτρύνει να εμβολιαστούν.

Οι νέοι βάζουν τα γυαλιά στους ηλικιωμένους και στην Ξάνθη

Αντίθετα με τους 70 και άνω οι νέοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Ιδιαίτερα δημοφιλές στους 30άρηδε είναι το μονοδοσικό  jonhson&jonhson σε μια από τις 3 γραμμές εμβολιασμού του νοσοκομείου Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα του νομού για εμβόλια με τις γραμμές που υπάρχουν είναι 1.050 ημερησίως και ειδικότερα : 250 σε νοσοκομείο (3 γραμμές), 250 Κ.Υ. Σταυρούπολης (2 γραμμές), 250 Κ.Υ. Εχίνου (2 γραμμές ),  250 το Κ.Υ. Ξάνθης και 50 στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που συνεχίζει μόνο με AstraZeneca. Να σημειώσουμε ότι ο Εχίνος συνεχίζει μόνο με PFizer ενώ η Σταυρούπολη με AstraZeneca και Pfizer. Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά μέσο όρο καθημερινά στην Ξάνθη εμβολιάζονται 850 άτομα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει υστέρηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…