Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΕΛΑΣ: Διαγωνισμός για 350 εισακτέους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

ΕΛΑΣ: Διαγωνισμός για 350 εισακτέους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

0

 

Πληροφορίες στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα

 

Η ΕΛΑΣ προκήρυξε διαγωνισμό για την εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Πληροφορίες: 1) Κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα τα τηλέφωνα των οποίων περιέχονται στην κάτωθι ιστοσελίδα στο πεδίο «Αναζήτηση Υπηρεσίας» 2) Κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, τα τηλέφωνα των οποίων περιέχονται στον πίνακα της επόμενης σελίδας 3) Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

www.hellenicpolice.gr www.astynomia.gr

Τηλέφωνο για την Ξάνθη:  25410-84168

Προσλήψεις νοσηλευτών από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης

 

 

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ & ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», στο πλαίσιο ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού της, αναζητά Νοσηλευτές ή Βοηθούς Νοσηλευτών για τη στελέχωση της Μονάδας.

Απαραίτητα προσόντα ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής:

Πτυχίο Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τμήματος Νοσηλευτικής της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Νοσηλευτικής.

Απαραίτητα προσόντα ΔΕ Νοσηλευτικής:

Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων ή Νοσηλευτικής ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας Ορθοπεδικής) ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής) ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.

Επιπρόσθετα κριτήρια που θα εκτιμηθούν : Γνώση της αγγλικής γλώσσας, εργασιακή εμπειρία σχετική με την θέση.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να καταθέσουν:

  1. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  2. Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών
  3. Φωτοαντίγραφο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
  4. Βεβαιώσεις για την απόδειξη εργασιακής εμπειρίας (εφόσον υπάρχει)

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να καταθέτουν (ηλεκτρονικά) τα ανωτέρω δικαιολογητικά με την ένδειξη

«ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 01/2021»,

στο e-mail: info@mofix.gr

 

Πότε βγαίνει η προκήρυξη για την νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

 

Μέσα στο καλοκαίρι μελετά το υπουργείο Εργασίας θα βγει η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 ωφελουμένων του ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα αφορά 25.000 ωφελούμενους και γι αυτό το λόγο τρέχει ήδη η κατάρτιση του προηγούμενου προγράμματος για 36.500 ωφελούμενους. Το υπουργείο Εργασίας αυτή την περίοδο συζητάει τις λεπτομέρειες του δεύτερου κύκλο του “Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ), συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων”. Ο νέος κύκλος αναμένεται να αφορά περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Η δράση περιλαμβάνει:

  1. Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
  2. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα. Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και των φορέων, όπως:

  1. αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα,
  2. υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης,
  3. βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης,
  4. οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων,
  5. Υπηρεσίες διαμόρφωσης/συντήρησης πρασίνου,
  6. μετάβαση στην κυκλική οικονομία,
  7. Πρόληψη φυσικών καταστροφών,
  8. Πρώτες βοήθειες,
  9. Δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας,
  10. Εργασίες κατασκευαστικού κλάδου.

 

Παράλληλα θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών. Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να είναι χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων (στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες) με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

ΕΣΥ: Έρχονται 4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – Πότε θα γίνει η προκήρυξη

 

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους

 

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία» αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως επισημαίνουν οι δύο υπουργοί.

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση» αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν πως αυτό «είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι δύο υπουργοί καταλήγουν επισημαίνοντας πως «η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…