Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης «κατά» της μετατροπής του  1ου ΕΠΑΛ σε Πρότυπο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης «κατά» της μετατροπής του  1ου ΕΠΑΛ σε Πρότυπο

0

Η πολιτική των πρότυπων και πειραματικών ενισχύει την κατηγοριοποίηση των μαθητών, υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Βογιατζής

Τη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης στη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ σε Πρότυπο γνωστοποιεί ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βογιατζής, με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, όπου μεταφέρει την αντίδραση των γονέων, των μαθητών αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ξάνθη.

«Όπως και στην περίπτωση με την μετατροπή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 13ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης σε Πειραματικά η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών, θέλει να επιβάλει την κατηγοριοποίηση, τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων. Η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να επεκτείνει το θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα και ο προκλητικός τρόπος υλοποίησής του βρίσκουν την αντίθεση των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, που αντέδρασαν δυναμικά με μαζικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά από πόλεις», υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος.

«Αυτή η πολιτική συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθούν η διαφοροποίηση, η κατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και ’’κακούς’’. Επίσης, αυτή η τακτική παρεκκλίνει από την προσπάθεια αναβάθμισης όλων των σχολείων», τονίζει ο κ. Βογιατζής, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το θέμα θα συζητηθεί με τηλεδιάσκεψη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…