Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Χαμηλές πτήσεις» στις υπεραστικές μετακινήσεις

«Χαμηλές πτήσεις» στις υπεραστικές μετακινήσεις

0

Με περιορισμένους επιβάτες και «κομμένα» μέτρα στήριξης ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων και την κατάργηση των sms

 «Ευελπιστούμε στο άνοιγμα του τουρισμού» σημειώνει ο πρόεδρος Θέμης Γεωργιάδης. Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στις παραλίες τα σαββατοκύριακα

Διστακτικά ξεκίνησαν οι υπεραστικές μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων και την κατάργηση των sms. Οι ξανθιώτες δεν ξεκίνησαν ακόμη εκδρομές και επισκέψεις σε άλλες πόλεις, ενώ και οι φοιτητές παραμένουν «σπίτι τους», αφού τα μαθήματα, ως επί το πλείστο συνεχίζονται διαδικτυακά, ενώ οι πρωτοετείς σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν νοικιάσει καν σπίτι στην πόλη των σπουδών τους.

Λίγα είναι τα δρομολόγια που αυξήθηκαν μετά τα μέτρα χαλάρωσης και αυτά περισσότερο λόγω των μετακινήσεων των μαθητών, παρά λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος για υπεραστικές μετακινήσεις.

Χωρίς μέτρα στήριξης για τα ΚΤΕΛ το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εμάς», σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας «Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΕ» Θέμης Γεωργιάδης, ερχόμενος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. «Οι εισπράξεις είναι μειωμένες πάνω από 60%, οι επιστρεπτέες τελείωσαν, οι αναστολές εργασίας τελειώνουν το Μάιο, όπως ενημερωθήκαμε, κι εμείς μένουμε με την αγωνία ότι θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στα κανονικά, πλέον, λειτουργικά μας έξοδα, σε κόστη μισθοδοσίας, καυσίμων κτλ, χωρίς να έχει αποκατασταθεί η κίνηση των πολιτών και χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω μέτρα στήριξης όπως η επιδότηση θέσεων, που είχε καθοριστεί στα 3.600 ευρώ λεωφορείο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 που είχαμε περιορισμό στην πληρότητα», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει: «δεν μετακινείται ακόμη ο κόσμος. Από το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων η κίνηση έχει σημειώσει μια μικρή αύξηση. Για παράδειγμα τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη ήταν τρία στο διάστημα των περιορισμών, τα κάναμε τώρα τέσσερα, ενώ κανονικά είναι εννέα».

Τα δρομολόγια στους περιφερειακούς δήμους έχουν αυξηθεί λόγω της έναρξης των μαθητικών μετακινήσεων, αλλά και αυτά τελειώνουν στις 14/6 για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στις 22/6 για τους μαθητές του δημοτικού.

Οι ελπίδες στον τουρισμό και τους εμβολιασμούς

georgiadis
«Τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς, τελειώνουν οι επιστρεπτέες και οι αναστολές, αλλά οι μετακινήσεις παραμένουν περιορισμένες. Χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης»
Θέμης Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΔΣ Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας την κατάσταση, εξηγεί ότι για τον κλάδο των υπεραστικών ΚΤΕΛ η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι δύσκολη και γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, θα ήταν κρίσιμο να προκριθεί από την Πολιτεία ένα πρόγραμμα στήριξης, όπως στην περίπτωση της εστίασης που παρέμεινε σε αναστολή όλους αυτούς τους μήνες. Παρόλα αυτά, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει και μία αισιοδοξία αφού τουλάχιστον ξεκίνησε η λειτουργία της αγοράς. «Ευελπιστούμε στο άνοιγμα του τουρισμού, κυρίως τους επόμενους μήνες. Με τους εμβολιασμούς, με την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση κι εμείς», σημείωσε ο ίδιος.

Κάθε σαββατοκύριακο δρομολόγια για τις παραλίες των Αβδήρων

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη και τα δρομολόγια στις παραλίες του νομού τα σαββατοκύριακα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο καιρός δεν βοήθησε οπότε ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να μεταβούν στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα δρομολόγια στις παραλίες των Αβδήρων ξεκινούν κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12.30 μμ και επιστρέφουν στις 6.30 μμ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…