Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατά Τσιλιγγίρη η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

Κατά Τσιλιγγίρη η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

0

Δεν τάσσεται κατά του θεσμού, αλλά υποστηρίζει ότι με τον τρόπο που ρυθμίζεται θα οδηγήσει σε διαχωρισμό των μαθητών στα σχολεία

Κατηγορίες και αιχμές σε βάρος του Σπύρου Τσιλιγγίρη επιρρίπτει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του πρώτου για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία στη Βουλή. «Ο κ. Τσιλιγγίρης, ουδόλως ενοχλήθηκε τόσο καιρό, για την εγκατάλειψη της εκπαίδευσης (κι όχι μόνο) από την κυβέρνηση, για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων και για τον αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού παιδιών, από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, από την εξ αποστάσεως, εκπαιδευτική διαδικασία. Δε μπήκε καν στον κόπο, να αναλογιστεί για τις αναμενόμενες δυσμενείς συνέπειες  στα πολυτεχνικά  τμήματα της Ξάνθης, από τη μείωση των εισακτέων, λόγω της βάσης του 10 που ψήφισε», σημειώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, χαρακτηρίζοντας τον εν λόγω θεσμό «εργαλείο κατηγοριοποίησης, με τελικό σκοπό τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων».

Στην ανακοίνωση απευθύνονται αιχμές και προς την διευθύντρια πρωτοβάθμιας, με την αναφορά ότι, «η κεντρική ιδέα της κατηγοριοποίησης των σχολείων διαπνέει και την πρόταση της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, η οποία προτείνει τη μετατροπή συγκεκριμένου σχολείου σε πειραματικό, μετά την άρνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας να συνηγορήσει στην υπονόμευση του αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης», ενώ σημειώνεται: «ο κ. Τσιλιγγίρης έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, προσφέροντάς μας, τις χάντρες και τα καθρεφτάκια της υπουργού. Ευτυχώς όμως για την περιοχή, η τοπική κοινωνία αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και της τα επιστρέφει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απορρίπτει τα πειραματικά σχολεία, αλλά  κάθε αντίληψη και πρακτική που οδηγεί σε διαχωρισμό των μαθητών και μαθητριών, σε διαφορετικά σχολεία. Σε σχολεία αναπαραγωγής ανισοτήτων και κοινωνικού διαχωρισμού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…