Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν βρίσκουν στόχο τα βέλη του Μπάμπη Δημαρχόπουλου

Δεν βρίσκουν στόχο τα βέλη του Μπάμπη Δημαρχόπουλου

0

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι έχει προβεί σε 508 απευθείας αναθέσεις άνω των 2,5 εκ. ευρώ και παίρνει την απάντηση ότι επί δημαρχίας του έγιναν πάνω από 2.000 αναθέσεις 6,8 εκ. ευρώ!

Επαναλαμβανόμενες αερολογίες προσδίδει στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι και οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν αναπτυξιακό εργαλείο και έργο

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, με αφορμή τα δεδομένα που έλαβε για τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες έχει προβεί ο δήμος Ξάνθης και τα νομικά του πρόσωπα, από την αρχή της θητείας του Μανώλη Τσέπελη.

Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος κατηγορεί τη δημοτική αρχή για απουσία έργου, επειδή «λίγο πριν συμπληρωθούν τα δύο έτη θητείας τους, δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο, πλην των 508 απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ξάνθης και στα νομικά του πρόσωπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης , άνω των 2.500.000 ευρώ». Μάλιστα, ασκεί κριτική, λέγοντας ότι «παρέλαβαν έναν υγιέστατο οικονομικά, νοικοκυρεμένο και εκατομμύρια ευρώ έργα σε εξέλιξη τα οποία δεν είναι ικανοί ούτε αυτά να ολοκληρώσουν! Ταραχή, σύγχυση και τον εκνευρισμό τους, αναδεικνύουν οι βιαστικές και πολύ πρόχειρες ενέργειές τους, οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες που διατυπώνουν». Ο ίδιος προχωρά και ένα βήμα παραπάνω, αφήνοντας αιχμές και «σκιές» για «συνεργασίες» με «άλλες δυνάμεις» και καταλήγει: «στα πλαίσια της κριτικής λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε…, το νόμιμο… το ηθικό… και την αλαζονεία της εξουσίας, ας τα κρίνει πλέον το Ελεγκτικό Συνέδριο. Να θυμάστε επίσης, ότι «κουτόχορτο πλέον, ουδείς Δημότης τρώει…!».

«Μερικές αλήθειες και ένας ανεμιστήρας στο… μέτριο», απαντά η δημοτική αρχή

Νηφάλια, αλλά και δηκτική είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής, επί της κριτικής του πρώην δημάρχου, αφού εκφράζει την απορία κατά πόσο ένας αυτοδιοικητικός δεν γνωρίζει τη λειτουργία όλων των διαδικασιών που έχει στη διάθεσή του ένας δήμος για να λειτουργήσει.

Καταρχάς επισημαίνει ότι οι απευθείας αναθέσεις «είναι περισσότερες από όσες τις έχει υπολογίσει -μάλλον στο πόδι- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης» και σημειώνει εμφαντικά ότι «ο πρώην δήμαρχος γνωρίζει ότι οι απευθείας αναθέσεις ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ». Ενημερώνει δε χωρίς «κατηγορώ» ότι, «η Δημοτική Αρχή του Μπάμπη  Δημαρχόπουλου έκανε περισσότερες από 2.000 απευθείας αναθέσεις με περισσότερα από 6.800.000 ευρώ» και αυτό γιατί, όπως αναφέρει: «οι απευθείας αναθέσεις, αποτελούν ένα ευέλικτο και άμεσο εργαλείο ανάπτυξης και ταυτόχρονα, ένα πραγματικό βαρόμετρο της εικόνας του Δήμου σε ό,τι αφορά τα έργα καθημερινότητας μικρά ή μεγάλα, την ενίσχυση των υπηρεσιών, τον σχεδιασμό των δράσεων». Όπως προσθέτει: «στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι φυσικά κι ένας τρόπος για να διαχειριστούμε και τα προβλήματα που η πανδημία COVID-19 και οι έκτακτες συνθήκες επέβαλαν και συνεχίζουν να επιβάλουν… Αλλά ο κ. Δημαρχόπουλος τα ξέρει όλα αυτά (…) Όπως επίσης, γνωρίζει πως όλες οι απευθείας αναθέσεις -καθώς και όλες οι διοικητικές πράξεις- αναρτώνται στη Διαύγεια και στο Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων ώστε ο καθένας (και οι αιρετοί) να μπορεί να αντλήσει οποιοδήποτε στοιχείο. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι η διαφάνεια είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της διαδικασίας. Οπότε, οποιαδήποτε «σκιά» που επιχειρείται να της προκαλέσει κάποιος (της διαδικασίας…) γίνεται είτε στοχευμένα με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, δηλαδή… πολλαπλασιαστικών σκιών που… απλώς σημαδεύουν τον αντίπαλο είτε για λόγους άγνοιας…Και το δεύτερο είναι δύσκολο μάλλον να συμβαίνει… Ωστόσο, άλλο «σημαδεύω» κι άλλο «βρίσκω τον στόχο».

Η δημοτική αρχή καταλήγει λέγοντας: «γι’ αυτό, όταν ένας πρώην δήμαρχος προσπαθεί να ρίξει λάσπη, επιστρατεύοντας γενικόλογες αοριστολογίες όπως το συνηθίζει άλλωστε και χρησιμοποιεί ακόμα και τους θεσμούς προς εντυπωσιασμό, δύο πράγματα συμβαίνουν, εν έτει 2021: πρώτον, αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό και τη μέχρι σήμερα πορεία του στα αυτοδιοικητικά και δεύτερον, υποτιμά την κοινή λογική… Όχι, όμως, την κοινή γνώμη.  Γιατί, αυτή έχει αποφανθεί. Τον Ιούνιο του 2019».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…