Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεκτή πανηγυρικά, η πρόταση του Τοπ Σινάν για ψηφιοποίηση του αρχείου της Πολεοδομίας

Δεκτή πανηγυρικά, η πρόταση του Τοπ Σινάν για ψηφιοποίηση του αρχείου της Πολεοδομίας

0

Αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των φακέλων από τη δεκαετία του ‘50

 Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνει την ανάγκη για ψηφιακή αναβάθμιση, στην κατεύθυνση και των πρωτοβουλιών της Πολιτείας

 Ο κ. Τοπ Σινάν ως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, απευθύνοντας πρόταση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων, πρότεινε  την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Ξάνθης. Η πρόταση έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως μία πρόταση εκσυγχρονισμού του Δήμου Ξάνθης, η οποία μάλιστα δέχθηκε και τα εύσημα από τη δημοτική αρχή.

Η εν λόγω πρόταση όπως ανέφερε ο κ. Σινάν, θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης προς τους πολίτες αλλά και προς τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικότερα των κλάδων των Μηχανικών, Νομικών και Συμβολαιογράφων.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης, σχετίζεται με όλους τους φακέλους οικοδομικών αδειών από την δεκαετία του ‘50 έως και σήμερα, με διάφορους χάρτες της υπηρεσίας και με ότι άλλο υπάρχει και τίθεται ήδη προς κοινή χρήση για τους μηχανικούς και τους πολίτες.

Η παράταξη «Ξάνθη για όλους», όπως εξηγεί, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια διαδικασία που κινείται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης από απόσταση που ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας κρίνεται ως πολύ σημαντική για την σύγκλιση με την ίδια την πολιτεία, η οποία κινείται και αυτή προς την ψηφιοποίηση των διαδικασιών γύρω από τα πολεοδομικά ζητήματα, όπως είναι η ρύθμιση των αυθαιρέτων, η έκδοση των οικοδομικών αδειών και προσφάτως της Ταυτότητας Κτιρίου.

Ο κ. Τοπ Σινάν κρίνει την συγκεκριμένη πρόταση επείγουσα διότι σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία κυβερνητική πρωτοβουλία από την 01/02/2021 για την έκδοση της ταυτότητας κτιρίου καθίσταται υποχρεωτική για κάθε συμβολαιογραφική πράξη και έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ ταυτόχρονα  και η διαδικασία έκδοσης της ταυτότητας κτιρίου απαιτεί και την ανάρτηση σε ψηφιακή μορφή όλων των απαραίτητων σχεδίων της οικοδομικής άδειας.

Με την πρόταση, προωθείται η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ώστε να λάβει χώρα εξ ολοκλήρου εντός του κτιρίου της υπηρεσίας, είτε από κάποιον ανάδοχο, είτε με τα μέσα που ήδη διαθέτει ο Δήμος τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τα οφέλη που θα προκύψουν ,σύμφωνα με την «Ξάνθη για Όλους»:

  • Η προστασία του εναπομείναντος φυσικού αρχείου στο υπόγειο της υπηρεσίας, καθώς είναι γνωστό πως σημαντικό κομμάτι του αρχείου έχει ήδη καταστραφεί, γεγονός το οποίο πολλές φορές προκαλεί προβλήματα σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.
  • Η αποφόρτιση και διευκόλυνση της υπηρεσίας από την διαδικασία της προσκόμισης των αρχείων σε κάθε ενδιαφερόμενο καθώς η διαδικασία που τηρείται σήμερα, σύμφωνα με τον κ.Σινάν, είναι αρκετά πολύπλοκη.
  • Ακόμα σύμφωνα με τον ίδιο εξοικονομείται χρόνος και κόπος για τους ενδιαφερόμενους, καθώς θα μπορούν πλέον από το γραφείο τους ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πιθανώς και μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα μπορούσε να αναπτύξει ο Δήμος αλλά και με την φυσική παρουσία τους και την χρήση USB (αποθήκευση ψηφιακής μνήμης) να αποκτήσουν κάθε αρχείο της υπηρεσίας.

Ο γραμματέας του ΔΣ καταλήγει σημειώνοντας ότι, «η συγκεκριμένη πρόταση και πρωτοβουλία που ζητούμε να αναλάβει ο Δήμος μας θεωρείται πλέον ως αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου καθώς όλη η φιλοσοφία και οι διαδικασίες σχετικά με τους πολεοδομικούς κανόνες οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία άλλωστε έχουν ήδη υιοθετήσει και αρκετοί άλλοι Δήμοι της χώρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…