Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή η ποιότητα του νερού τη Σαμοθράκης

Στη Βουλή η ποιότητα του νερού τη Σαμοθράκης

0

Επερώτηση, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και την απόφαση να κληθούν οι κάτοικοι της Χώρας να διακόψουν την πόση νερού, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να διερευνηθούν πλήρως, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια της υδροδότησης με ακατάλληλο νερό στον οικισμό της Χώρας στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Δελής, μετά από την εμφάνιση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Σαμοθράκη, το τμήμα περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Έβρου πραγματοποίησε, στις 19/1 και 5/2 δειγματοληψίες νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, όπου οι σχετικές μικροβιολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι τα αποτελέσματα βρίσκονταν εκτός των ορίων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Το παραπάνω, σύμφωνα με το βουλευτή του ΚΚΕ, είχαν σαν αποτέλεσμα την, από 9/2, απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία οι κάτοικοι του οικισμού της Χώρας κλήθηκαν να διακόψουν, μέχρι νεωτέρας, την πόση νερού από το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και τη χρήση του στη μαγειρική και την προσωπική υγιεινή. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική εξάλειψη του προβλήματος, όταν δηλαδή οι τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων στο αναφερθέν δίκτυο ύδρευσης θα βρίσκονται, μετά από επανειλημμένες αναλύσεις, σταθερά εντός των ορίων που καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Με βάση τα παραπάνω ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό, «σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Να διερευνηθούν πλήρως, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί.
  • Να δοθεί, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση του οικισμού της Χώρας, αλλά και συνολικά της Σαμοθράκης, με τη δημιουργία σύγχρονου συστήματος υδροδότησης, με υγιεινό, φθηνό νερό για ανθρώπινη χρήση.
  • Την ενίσχυση του Δήμου Σαμοθράκης με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες προς τους κατοίκους του νησιού».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …