Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

1

Αλήθειες οικονομικές
«Η μαύρη οικονομία» κατά πως μου έλεγε φίλος οικονομολόγος «δεν είναι δίπλα στις Ταμειακές, αλλά μακριά από αυτές και χωρίς αυτές».
Ο φίλος προφανώς έχει δίκιο, έχει όμως δίκιο και ο υπουργός Οικονομικών που θέλει την πάταξη της φοροδιαφυγής, του ΦΠΑ κλπ οικονομικών στοιχείων που αφορούν τη σωστή λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Γι’αυτό, σύντομα, οι νέες ταμειακές θα συνδεθούν με το υπουργείο όπως και τα γνωστά μηχανάκια POS.
Μπορεί αυτή η σύνδεση κάποιους να μην τους αρέσει. Όμως είναι δίκαιο και σωστό μέτρο. Τιμολόγια, αποδείξεις που κόβονται, αμέσως περνούν στις βάσεις του υπουργείου, πράγμα που αποκλείει ψευδείς δηλώσεις.
Συνολικά, 5,5 δισ. ευρώ «χάνονται» κάθε χρόνο από τη μη είσπραξη του ΦΠΑ στην χώρα μας.
Γ.Δ.


Μια πρόταση προς το ΚΤΕΛ
Ιδού και μια πρόταση από συμπολίτη. Η οποία πρόταση απευθύνεται προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης και ειδικότερα προς τον αγαπητό πρόεδρο κ. Γεωργιάδη.
Προτείνει λοιπόν ο συμπολίτης το πρώτο δρομολόγιο προς Αλεξανδρούπολη να ξεκινά 6 ή 7 το πρωί. Κι αυτό, διότι η ώρα αυτή εξυπηρετεί τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για εξετάσεις κλπ άλλες νοσοκομειακές εργασίες.
Το σημερινό δρομολόγιο στις 13.15 από Ξάνθη δεν τους εξυπηρετεί καθόλου διότι οι εξετάσεις συνήθως ξεκινούν στις 10.00 η ώρα.
Αυτή η πρόταση του συμπολίτη ο οποίος έψαξε και διαπίστωσε πως από Κομοτηνή και Καβάλα τα ΚΤΕΛ έχουν πρωινά δρομολόγια.
Η διοίκηση και ο πρόεδρος ας αξιολογήσει την πρόταση κι ανάλογα ας αποφασίσει.
Γ.Δ.


Ο Πολιτισμός δημιουργεί υστεροφημία
Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να πείσει κάποιος πως όντως ο Πολιτισμός δημιουργεί υστεροφημία. Μια ματιά να ρίξει κανείς γύρω του, θα δει έργα σημαντικά, αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικά έργα που υπηρετούν τις τέχνες, τα γράμματα, με δυο λόγια τον Πολιτισμό.
Δύο οι σημαντικότερες αιτίες δημιουργίας αριστουργημάτων: Οι θρησκείες και ο Πολιτισμός στις διάφορες εκφάνσεις του.
Είναι δε πέραν πάσης αμφισβήτησης πως αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα όπως κι αυτός ή αυτοί που την υλοποίησαν έμειναν στην ιστορία και τα ονόματά τους αναφέρονται και θα συνεχίσουν να τιμούνται.
Ο Πολιτισμός λοιπόν, τα έργα και οι παρεμβάσεις στον τομέα αυτόν, είναι που δημιουργούν υστεροφημία για όσους σκέφτηκαν και υλοποίησαν ένα σημαντικό έργο.
Γ.Δ.


Οι προτάσεις του ΤΕΕ
Αποδεδειγμένα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί έναν σοβαρό και αξιόπιστο σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το ίδιο αναλογικά συμβαίνει με τα παραρτήματα ανά γεωγραφικές περιοχές.
Πρόσφατα λοιπόν, το ΤΕΕ Θράκης, μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη των στοιχείων κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στην Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης.
Το πλαίσιο δημοσιοποιήθηκε και αποτελείται στο σύνολό του από μια σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.
Μακάρι η Διακομματική να λάβει υπ’όψιν της τις προτάσεις αυτές όπως και άλλων τοπικών φορέων.
Γ.Δ.


Χρειαζόμαστε κι ένα εμβόλιο για τη μιζέρια
Μία διαρκής γκρίνια και μια μιζέρια ακούγεται καθημερινά από μερίδα συμπολιτών. Πρώτα βρήκαν τα εμβόλια επικίνδυνα, κάπου το άκουσαν, κάπου το διάβασαν. Φοβήθηκαν μην τους αλλοιώσουν το DNA ή τους προκαλέσουν αυτοάνοσο μετά από χρόνια κι αρνήθηκαν να γίνουν πειραματόζωα των πολυεθνικών που έφτιαξαν εμβόλιο μέσα σε λίγους μήνες ενθυμούμενοι πως το ‘60 ένα εμβόλιο χρειαζόταν χρόνια δοκιμών. Άλλωστε τι μπορεί να άλλαξε μέσα σε εξήντα χρόνια;
Μετά τους φάνηκε μικρή η ποσότητα των εμβολίων, μικρό το φορτηγό που τα μετέφερε και χλεύασαν το σόου με τα περιπολικά και το… φανελάκι του Τσιόδρα!
Οι ίδιοι που έλεγαν αρχικά ότι οι πολιτικοί  θα εμβολιαστούν με νεράκι εμφιαλωμένο, ύστερα διαμαρτύρονταν επειδή προηγούνται έναντι των απλών πολιτών. Τώρα λένε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να είναι περισσότερα για να μην ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι και ότι οι εμβολιασμοί καθυστερούν πολύ, παραβλέποντας το πόσο τεραστίου μεγέθους είναι υγειονομικά και οργανωτικά το εγχείρημα. Ενώ διαμαρτύρονται γιατί στη Βρετανία ή στη Δανία είναι πιο μπροστά από μας -ο Γ. Παπανδρέου βλέπετε δεν πρόκαμε να μας κάνει Δανία του νότου- απαιτώντας να γίνουν σ’ ένα χρόνο όσα δεν έγιναν 40 και πλέον χρόνια σ’αυτόν τον τόπο.
Όλοι αυτοί θυμίζουν τον τύπο που του έδειχναν το φεγγάρι και κοιτούσε το δάχτυλο. Και αντί να σταθούν με δέος στο θαύμα της επιστήμης, αντί να συλλογιστούν ότι χωρίς το εμβόλιο τα εκατομμύρια των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσια, γκρινιάζουν διαρκώς. Και γνωρίζουν τα πάντα, εκτός από την ιστορική στιγμή που ζει η ανθρωπότητα. Ε, φτάνει πια βρε πατριώτες…
Κ.Λ.


Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild.
Ειδικότερα η γερμανική η Bild κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ελευθερία στα ταξίδια μόνο με το εμβόλιο – Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ” και φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τίτλο στις εσωτερικές σελίδες “Πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού – Θα γίνει η ‘κάρτα’ εμβολιασμού το νέο διαβατήριο”. Μάλιστα γίνεται εκτενής αναφορά στο σχέδιο του Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό όπως το κατέθεσε στην Κομισιόν. Σύμφωνα  μ’ αυτό, το πιστοποιητικό θα είναι ενιαίο, για όλες της χώρες της ΕΕ και όσοι το έχουν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα.
Να πούμε πως αυτό αποτελεί ένα θετικό κίνητρο  για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα.
Μ.Ξ.


«Φαγωμάρα» στο ΚΙΝΑΛ
Εσωκομματική «φαγωμάρα» ξέσπασε στον ΚΙΝΑΛ μετά την …καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και την αντικατάστασή του ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο από τον Κώστα Σκανδαλίδη κα τον Μιχάλη Κατρίνη. Για όσους γνωρίζουν τα του ΚΙΝΑΛ είναι χρονιά συνεδρίου και εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Κι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει κρύψει ποτέ τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί του Κινήματος. Κι επειδή έχει έρεισμα στο ΠΑΣΟΚ όπως άλλοτε ο Βενιζέλος ξηλώθηκε από νωρίς όπως και ο Βενιζέλος. Με τούτα και με κείνα το ΚΙΝΑΛ καρκινοβατεί και δεν λέει να αυξήσει τα ποσοστά του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες αλλά αυτές δεν τις εισπράττει το ΚΙΝΑΛ. Κάποια στιγμή η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και να κάνει την αυτοκριτική της.
Μ.Ξ.


Σαν προσευχή
«Ανάταση του λογισμού
της προσευχής το θαύμα,
Ακόρεστη εγκαρτέρηση
θεόσταλτό μου θάλλος».
Αναστασία (Νατάσα)  Μακρή


Ριζικές αλλαγές στην περιοχή του Κολυμβητηρίου
Τον χώρο του Κολυμβητηρίου εκεί δίπλα στο Λιμνίο σε λίγο καιρό οι Ξανθιώτες δεν θα τον ξαναδούν όπως είναι σήμερα. Γι’ αυτό τους προτείνουμε να τον φωτογραφήσουν για να τον θυμούνται.
Λοιπόν, το κτίριο που στεγάστηκε το κέντρο «Αρίων» θα κατεδαφιστεί. Θα πάψει να υπάρχει γιατί έχει διάφορα προβλήματα στατικότητας.
Στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο. Μια κυψέλη αθλητισμού για τη νεολαία της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Ευχές προς την ομάδα μας
Από την προσεχή Κυριακή ξεκινάει επιτέλους, η Σούπερ Λιγκ 2.  Μετά από 3 μήνες αναμονή, οι ομάδες θα βρεθούν στα γήπεδα. Καιρός ήταν να συμβεί κι αυτό.
Για μας όμως τους Ξανθιώτες η έναρξη του πρωταθλήματος έχει και μια ξεχωριστή συμβολική αξία. Ότι ξεκινάει η αγαπημένη μας ομάδα, η Ξάνθη, μια νέα διαδρομή.
Σε αυτήν λοιπόν την διαδρομή οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας. Δίπλα της ηθικά, στηρίζοντας τις προσπάθειες των παικτών και οικονομικά σαν μια μικρή συμβολική χειρονομία με την αγορά της κάρτας διαρκείας.
Παράλληλα, ευχόμενοι, το νέο ξεκίνημα να είναι όμορφο ποδοσφαιρικά ως θέαμα και βέβαια νικηφόρο με άνοδο στην Α΄Κατηγορία.
-Καλή αρχή λοιπόν στην ομάδα μας.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…