Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινούν το Σάββατο οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ξεκινούν το Σάββατο οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

Από 20/1 θα λειτουργεί και δεύτερη εμβολιαστική δομή στο ΚΥ Εχίνου

Τις οδηγίες της 4ης ΥΠΕ αναμένει το ΓΝΞ ως προς την παραπομπή ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο αναφοράς. 10 άτομα νοσηλεύονται στη covid-6 στη ΜΕΘ

Σε ετοιμότητα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για τη νέα φάση των εμβολιασμών που ξεκινά το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με δύο εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ μία δεύτερη δομή θα ξεκινήσει να λειτουργεί για εμβολιασμούς από τις 20 Ιανουαρίου στο ΚΥ Εχίνου.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας που επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι αρκετό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια για κλείσιμο ραντεβού τις πρώτες ημέρες. Το Νοσοκομείο λαμβάνει κλήσεις από ενδιαφερόμενους για ερωτήσεις, αλλά και για περιπτώσεις που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν τρόπο μετακίνησης προς το Νοσοκομείο.

Το ΓΝΞ αναμένεται να λάβει την Παρασκευή τις νέες παραδόσεις των εμβολίων ή το αργότερο πολύ νωρίς το Σάββατο και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται 8 πμ έως 10 μμ.

2.561 οι συνολικοί εμβολιασμοί στην ΑΜΘ

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου, μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 811 άτομα στον Έβρο, 580 στην Καβάλα, 500 στην Ξάνθη, 375 στη Δράμα και 295 στη Ροδόπη.

Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των υγειονομικών που εμβολιάστηκε στην Ξάνθη είναι 455, οπότε το επιπλέον νούμερο που αποτυπώνεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ενδέχεται να αφορά σε άλλους εμβολιασμούς ή να πρόκειται για αστοχία, που πάντως έχει αναφερθεί στο υπουργείο.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς το γεγονός ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα εμβολιάστηκαν άτομα του προσωπικού του Νοσοκομείου με σοβαρές αλλεργίες, και για τις περιπτώσεις αυτές είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για παν ενδεχόμενο. Ωστόσο, δεν σημειώθηκε καμία σοβαρή αλλεργική αντίδραση, πράγμα που ασφαλώς έφερε χαρά και εμπιστοσύνη στο σύνολο αυτών που μετέχουν στην εμβολιαστική διαδικασία.

Το ΚΥ Εχίνου αποτελεί τη δεύτερη δομή εμβολιασμών για την Ξάνθη από 20/1

Προσεχώς σχέδιο «ανάσα» για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων Ξάνθης και Κομοτηνής

Στον «πάγο» μένει προς το παρόν ο σχεδιασμός της 4ης ΥΠΕ για παραπομπή των περιστατικών από την Ξάνθη και την Ροδόπη στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η περίοδος της ύφεσης για «ανάσα» και προετοιμασία. Όπως σημείωσε στο iatronet.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, «στο εξής τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής δεν θα νοσηλεύουν νέα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά θα τα παραπέμπουν στο νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Θράκης, το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης. Σταδιακά, το ίδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στο νοσοκομείο Δράμας, το οποίο θα εξυπηρετείται από αυτά της Καβάλας και των Σερρών». Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι, η αποσυμφόρηση περιφερειακών νοσοκομείων που δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο δίμηνο, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια. Επίσης, ενόψει και του τρίτου κύματος της πανδημίας, στοχεύει να δώσει τις απαραίτητες “ανάσες” στο υγειονομικό προσωπικό, που εργάστηκε στα “κόκκινα” την περασμένη περίοδο, με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς άδειες και ρεπό.

Για την ώρα παρότι έχει ληφθεί σχετική ενημέρωση δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο.

Χθες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης νοσηλευόταν 10 ασθενείς στην covid και 6 στη ΜΕΘ (εκ των οποίων οι περισσότεροι από τη Ροδόπη). Την Τρίτη σημειώθηκε και ένας θάνατος γυναίκας από τη Ροδόπη στο Νοσοκομείο μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …