Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πάπια με πορτοκάλι στο φούρνο

Πάπια με πορτοκάλι στο φούρνο

0

-1 πάπια γύρω στα 2 κιλά καθαρισμένη έτοιμη για μαγείρεμα

-2 λίτρα ζωμό κότας

-αλάτι

-πιπέρι

-1 μανταρίνι ακέρωτο

-1 πορτοκάλι μέτριο ακέρωτο

-1 κλαδάκι θυμάρι

-2 κ.σ. κονιάκ

-Για το γλασάρισμα

-1 κ.σ. μέλι

-1 κ.σ. πορτοκάλι

-1 κ.σ. υγρά ψησίματος

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε χαρακιές επιφανειακές στο δέρμα της πάπιας. Με προσοχή, δεν τρυπάμε το κρέας. Μπορούμε και με ένα πιρούνι να τρυπήσουμε επιφανειακά το δέρμα σε μερικά σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουμε το λίπος της πάπιας να φύγει κατά το μαγείρεμα.

Ετοιμάζουμε το ζωμό με λίγο αλάτι και κόκκους πιπέρι και ρίχνουμε μέσα την πάπια στον καυτό ζωμό να πάρει βράση. Βράζουμε για περίπου 40′ σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.

Βγάζουμε την πάπια και την αφήνουμε σε σχάρα για λίγο να κρυώσει ελαφρά. Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί εξωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια. Κρατάμε 5-6 κουταλιές από το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια του ζωμού. Το ρίχνουμε σε βαθύ ταψί 32 εκατ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο να κάψει καλά στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία ή προτελευταία σχάρα του φούρνου. Τον υπόλοιπο ζωμό τον χρησιμοποιούμε αν θέλουμε σε ψητές πατάτες φούρνου, γίνονται πεντανόστιμες.

Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια με τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κονιάκ και το θυμάρι. Ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την κοιλιά της πάπιας με προσοχή. Αυτό θα δώσει στην πάπια μοναδικά αρώματα. Αφού στραγγίσει η πάπια τη βάζουμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω να το βλέπουμε. Ψήνουμε την πάπια για 20′.

Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι την μαρμελάδα πορτοκάλι και 1 κουταλιά από τα υγρά του ταψιού. Αλείφουμε την πάπια ολόγυρα με το μίγμα ψήνουμε για 10′ επιπλέον .

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, σκεπάζουμε την πάπια και την αφήνουμε να σταθεί για 15 ‘ και να ανακτήσει τα υγρά της. Τη σερβίρουμε ολόκληρη σε πιατέλα με πατάτες.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …