Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προετοιμασμένος για τα προβλήματα της ΠΑΜΘ έρχεται ο Κ. Μητσοτάκης στον Έβρο

Προετοιμασμένος για τα προβλήματα της ΠΑΜΘ έρχεται ο Κ. Μητσοτάκης στον Έβρο

0

Μεταβαίνει σε Έβρο καθώς και τη Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο. Σύσκεψη με τους τοπικούς βουλευτές της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

 Καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία, αναδασμούς, αρδευτικό, κίνητρα για τη γεωθερμία και τους περιορισμούς των συνθηκών Natura και Ramsar ανέδειξε ο Σ. Τσιλιγγίρης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο, 17-18 Οκτωβρίου τον Nομό Έβρου, όπου θα μεταβεί και στη Σαμοθράκη. Στο πλαίσιο αυτό προήδρευσε χθες, σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των βουλευτών της ΝΔ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας, που μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν και για τις δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή.

Κατά τη συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής με τις προτάσεις που θα καταθέσει για την ανάπτυξη της Θράκης και αναγνώρισε τη συνεισφορά του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζοντας ότι ήταν μια δίκη του πρόταση που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Από την πλευρά των βουλευτών παρουσιάστηκαν θέματα των νομών τους και έγινε εκτενής συζήτηση για την Θράκη, την ανάγκη ενδυνάμωσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου , τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής στις τοπικές κοινωνίες.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, υπεύθυνος για το Συντονισμό των τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών – Αναπτυξιακών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Τι ανέδειξε ο ξανθιώτης βουλευτής

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις πρόσφατες καταστροφές εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε αγροτεμάχια και ποιμνιοστάσια της ΠΕ Ξάνθης.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αναδασμών , την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προς ολοκλήρωση του Αρδευτικού Συστήματος καθώς και την παροχή κινήτρων για την χρήση γεωθερμίας σε ευρεία κλίμακα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση, «τόνισα ακόμη την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του ασφυκτικού πλαισίου που δημιουργούν τόσο η Natura όσο και η Συνθήκη Ramsar ,εμποδίζοντας  την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στερώντας τη δυνατότητα στη Θράκη να αναπτύξει μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία , ικανή να μετατρέψει τη περιοχή μας από άξονα διέλευσης σε τουριστικό προορισμό». Όπως δήλωσε σχετικά, «η Ανάπτυξη της ΑΜΘ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης και προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται μεθοδικές κινήσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΑΜΘ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Κύκλο επαφών με τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του

Όπως προγραμματίζεται, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του Πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας, αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιείται με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην αντίστοιχη περιφέρεια και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να επισημαίνονται εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε Νομού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…