Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοποθετούνται στις βάσεις οι αίθουσες της προσχολικής αγωγής  

Τοποθετούνται στις βάσεις οι αίθουσες της προσχολικής αγωγής  

0

Από το Σάββατο ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης των 6 πρώτων αιθουσών. Μεταφέρονται τη Δευτέρα οι επόμενες 4. Εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» ο εξοπλισμός του Κυνοκομείου και το ταρτάν της Ασπίδας

 

Παρουσιάζεται σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο η μελέτη της Δυτικής εισόδου της πόλης.

Αντιδήμαρχος Ι. Ζερενίδης για έργα στη παιδική χαρά (πίσω από Διοικητήριο): «Γίνονται εργασίες στην περίφραξη για ενίσχυση της ασφάλειας της παιδικής χαράς»

 

 

Τοποθετείται στη «βάση» της (επιτέλους!) η προσχολική αγωγή στο δήμο Ξάνθης και ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος με καθυστέρηση κατά κοινή ομολογία. Μετά τις πιέσεις που άσκησε ο δήμος Ξάνθης προς τις Κτιριακές Υποδομές κατά την επίσκεψη του δημάρχου και των αντιδημάρχων κυρίων Φανουράκη και Ζερενίδης στο υπουργείο και στις «Κτιριακές υποδομές», επισπεύστηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς και οι πρώτες 6 αίθουσες προκάτ έρχονται την προσεχή Παρασκευή ενώ η τοποθέτησή τους ξεκινά από το Σάββατο.

Έρχονται 6 αίθουσες προκάτ την Παρασκευή – Πιάνουν δουλειά το Σάββατο για την τοποθέτησή τους

Όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης, ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το έργο από τις Κτιριακές υποδομές θα μεταφέρει 6 αίθουσες την Παρασκευή ενώ η τοποθέτηση τους θα ξεκινήσει από το Σάββατο. Στο έργο αυτό θα συνδράμουν και οι τεχνικές υπηρεσίες ώστε να γίνει γρηγορότερα η τοποθέτηση που διαρκεί συνήθως 2 μέρες. Την Δευτέρα θα μεταφερθούν και οι υπολειπόμενες 4 και έτσι μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους. Όπως ανάφερε ο κ. Ζερενίδης αρχικά ο δήμος είχε παραγγείλει 12 αίθουσες για να τοποθετηθούν και 2 στο Δροσερό όμως τελικά δεν προχώρησε αυτός ο σχεδιασμός γιατί δεν είναι εφικτό να εκδοθεί οικοδομική άδεια λόγω της ιδιότυπης πολεοδομικής κατάστασης που επικρατεί στο Δροσερό.

Εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» ο εξοπλισμός του Κυνοκομείου και το ταρτάν της Ασπίδας

Ο εξοπλισμός του Κυνοκομείου και το ταρτάν του γηπέδου της Ασπίδας είναι δύο έργα που είχαν ενταχθεί στο Φιλόδημο. Μετά την κατάργησή του μεταφέρονται ως έργα – γέφυρες στο νέο πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης «Αντώνη Τρίτσης» και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους.

Όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 150.00 0 ευρώ για τον εξοπλισμό του κυνοκομείου και 700.000 ευρώ για το γήπεδο.

Παρουσιάζεται σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο η μελέτη της Δυτικής εισόδου της πόλης

Με μοναδικό θέμα την παραλαβή της μελέτης της Δυτικής εισόδου της πόλης συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης. Προηγουμένως θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τους μελετητές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ενώ θα ακολουθήσει γενικότερη συζήτηση για το περαιτέρω σχεδιασμό. Να σημειώσουμε ότι εκκρεμούν κάποιες απαλλοτριώσεις καθώς και πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να μπει στην διαδικασία της δημοπράτησης.

paidiki xaraΤεχνικά έργα στην περίφραξη για αναβάθμιση της παιδικής χαράς πίσω από το Διοικητήριο – Ερώτημα από την «Ξάνθη για Όλους»

Συνεργείο των Τεχνικών υπηρεσιών εκτελεί έργα στην παιδική χαρά πίσω από το Διοικητήριο. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά ήταν από τις πρώτες που δόθηκαν προς χρήση αφού προηγήθηκαν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και ως εκ τούτου τα νέα έργα προκάλεσαν ερωτηματικά στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους» σε σχετικό ερώτημα αναφέρει: «Σχετικά με τη διαμόρφωση χώρου που πραγματοποιείται την περίοδο αυτή στην παιδική χαρά – πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας  Ξάνθης (Παλιά Νομαρχία), εκτός από το ήδη πραγματοποιηθέν έργο αναβάθμισης της παιδικής χαράς, την τοποθέτηση δηλαδή τάπητα, εξοπλισμού και οργάνων γυμναστικής,  την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται και επιπλέον έργα διαμόρφωσης του συγκεκριμένου πάρκου τα οποία αφορούν στη κατασκευή προστατευτικού τοιχίου από σκυρόδεμα, στην αποξήλωση ασφαλτικού υλικού και τσιμεντένιων κατασκευών, σε διάφορες χωματουργικές εργασίες, στην κοπή δέντρου ή δέντρων, στην κατασκευή νέας εισόδου για το πάρκο και στην αντικατάσταση μέρους της περίφραξής του.

Επειδή οι νέες – επιπλέον του βασικού έργου – εργασίες τεχνικών έργων πραγματοποιούνται ή εποπτεύονται από την υπηρεσίας σας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως και γραπτά, τι επιπλέον έργα πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο πάρκο, με ποια απόφαση, με ποιες συγκεκριμένες μελέτες, με ποιους εργαζόμενους, με ποιο σχέδιο και με ποια προοπτική.

Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν η κοπή του δέντρου έγινε με νόμιμο τρόπο, αν ήταν υγιές ή όχι και αν υπήρξε η απαραίτητη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία.

Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας προκειμένου να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι πρωτοβουλίες αναλαμβάνει κατά καιρούς ο Δήμος μας και αν αυτές πραγματοποιούνται σύμφωνα με νόμιμες αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του Δήμου μας,  έτσι ώστε να είμαστε και εμείς ως δημοτική παράταξη ενήμεροι για κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ξάνθης και να συμβάλουμε με τις δικές μας προτάσεις και θέσεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας».

Αντιδήμαρχος Ι. Ζερενίδης: «Γίνονται εργασίες στην περίφραξη για ενίσχυση της ασφάλειας της παιδικής χαράς»

Απαντώντας ο κ. Ζερενίδης ανέφερε πως: «Γίνονται εργασίες ανακατασκευή της περίφραξης για να την ενισχύσουμε για λόγους ασφαλείας. Ενημέρωση για το δένδρο θα έχω από την υπηρεσία πρασίνου και επιφυλάσσομαι να το εξετάσω. Προφανώς και θα εμπόδιζε. Να πούμε ότι θα φυτευτούν και άλλα δένδρα και γενικά θα αναβαθμιστεί ό χώρος. Για τις εργασίες αυτές δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια», πρόσθεσε ο κ. Ζερενίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…