Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ηλεκτρονικά φέτος οι εγγραφές στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ηλεκτρονικά φέτος οι εγγραφές στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0

Ξεκίνησαν την Τρίτη και θα διαρκέσουν έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτική βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο για φοιτητές της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Ξεκίνησε την Τρίτη η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 στις Σχολές/Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα διαρκέσει έως την  Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.Για πρώτη φορά φέτος, προσφέρεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων ηλεκτρονικά, χωρίς να  απαιτείται η μετάβασή τους στις  Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων τους.

Διαδικασία εγγραφής

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται στο διάστημα αυτό με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Κατά τη διαδικασία της αίτησης εγγραφής  η ταυτοποίηση των στοιχείων γίνεται με την επιπλέον χρήση του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας. Παράλληλα, οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία επιβεβαιώνονται. Είναι σημαντική, λοιπόν, η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.

Για κάποιες κατηγορίες σχολών, όπως οι  Στρατιωτικές Σχολές, οι Αστυνομικές Σχολές, οι Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οι Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Εγγραφή φοιτητών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Όσων αφορά φοιτητές που ανήκουν στους Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η εγγραφή τους πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 22 Σεπτεμβρίου έως και 29 Σεπτεμβρίου 2020. Ωστόσο, για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων που εντάσσονται στους Νομού Ξάνθης, Ροδόπης και  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των παραπάνω Νομών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…