Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του Κολυμβητηρίου

Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του Κολυμβητηρίου

0

Σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για το κολυμβητικό προπονητήριο στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ

 

Απομένουν κάποιες εργασίες στον εικαστικό διάκοσμο του παλιού Δημαρχείου.

Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του ΚΚΠΑ που εκκρεμούσαν από το 2014 – Οι παρατηρήσεις των ελεγκτών

 

Με την απουσία της αντιπολίτευσης και κεκλεισμένων των θυρών καθόσον ισχύουν οι διατάξεις για τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 18 Αυγούστου με 13 θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία και εγκρίθηκαν άπαντα από τα μέλη της Οικονομικής.

Εγκρίθηκε η επιτροπή για την Προσωρινή Παραλαβή του Κολυμβητηρίου

Εισηγητής του πρώτου θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης. Το θέμα αφορούσε το πολύπαθο έργο του Κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα την α’ φάση του έργου που αφορά τις οικοδομικές εργασίες και την αντικατάσταση δικτύων στην πισίνα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερενίδης της α’ φάσης ο ανάδοχος έχει ολοκληρώσει το έργο και από την οικονομική επιτροπή ορίστηκε 3μελής επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου. Όπως προβλέπει ο νόμος κατά τη διαδικασία της προσωρινής παραλαβής η αναθέτουσα αρχής (ο δήμος Ξάνθης) θα ελέγξει ποιοτικά και ποσοτικά το έργο αν δηλαδή ο ανάδοχος τήρησε τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Στη συνέχεια και μέσα στο διάστημα των 15 μηνών και εφόσον δεν διαπιστωθούν παρατυπίες θα γίνει η οριστική παραλαβή και ο εργολάβος θα πάψει να έχει οποιαδήποτε ευθύνη πλέον για το έργο.  Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης μετά την προσωρινή παραλαβή  πρόκειται να βγει στον αέρα διαγωνισμός προμήθειας τεχνικών όπως διαχωριστικών σχαρών, ειδικών διαχωριστικών γραμμών προκειμένου να ολοκληρωθεούνκαι τα παράλληλα έργα της α’ φάσης. Να υπενθυμίσουμε ότι η α΄ φάση του έργου περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες στην πισίνα και αντικατάσταση δικτύων. Το έργο έχει και άλλη φάση η οποία είναι στο στάδιο της μελέτης και αφορά τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και στα συστήματα θέρμανσης.

Στόχος να δοθεί σε χρήση μέχρι τέλος του 2020

Ο κ. Ζερενίδης σημείωσε πως ετοιμάζονται  τα τεύχη για τον διαγωνισμό προμηθειών: Στόχος μας είναι μέχρι τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί όλη η α’ φάση του έργου και να δοθεί προς χρήση καθόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον νόμο ακόμη κι αν το έργο είναι σε προσωρινή παραλαβή».

Σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για το κολυμβητικό προπονητήριο στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ

Να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί προεκλογικά για νέο κολυμβητικό προπονητήριο στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ. Όπως ανέφερε κ. Ζερενίδης το έργο είναι σε φάση της έκδοσης οικοδομικών αδειών. Η πισίνα  θα έχει μήκος 25 μέτρα και 12 μέτρα πλάτος και θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις των αθλητών.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του παλιού Δημαρχείου μετά από 8 χρόνια  –  Απομένουν κάποιες εργασίες στον εικαστικό διάκοσμο

Εγκρίθηκε παράταση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για το έργο: « Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου Δημαρχείου Ξάνθης και αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού και γραφεία – προσθήκη ανελκυστήρα Α.Μ.Ε.Α.» . Πρόκειται για ένα έργο που απασχόλησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αφού ξεκίνησε πριν 8 τουλάχιστον χρόνια. Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης το κύριο έργο έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο αλλά επειδή εμπλέκεται το υπουργείο Πολιτισμού και είχε γίνει αναθεώρηση της μελέτες θα γίνουν νέες ειδικές εργασίες από συντηρητές τέχνης στις πόρτες και στις τοιχογραφία. Η παράταση όμως αυτή δίνεται στον ανάδοχο καθώς λόγω κορωνοϊού είχαν σταματήσει οι εργασίες για 70 ημέρες.

Οι ισολογισμοί του ΚΚΠΑ – Οι παρατηρήσεις των ελεγκτών και  στο βάθος …ΕΑΠΑΞ;

Τα υπόλοιπα 5 θέματα αφορούσαν το Κέντρο Κοινωνικής Προστασία και Αλληλεγγύης και εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης. Ειδικότερα αφορούσαν έγκριση ισολογισμών του ΚΚΠΑ παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα του 2014, 2015, 2016, 2017 και 2018. Τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα και με την επισήμανση να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις των ελεγκτών. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι αφορούν αυτές οι παρατηρήσεις στους ισολογισμούς του Κέντρου και αν διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στην διαχείριση ή ελλείμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους» πρόκειται να διερευνήσει το θέμα  Κυρίως αν και κατά πόσο βάσιμη είναι  η πιθανότητα η υπόθεση  αυτή να σχετίζεται με παλιότερη διαχείριση της ΕΑΠΑΞ!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…