Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο  αιμοσταγής Δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς

Ο  αιμοσταγής Δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς

0

Το κύριο γνώρισμα των δικτατόρων είναι η αναλγησία και η απανθρωπιά. Ένας τέτοιος ήταν και ο Ιωάννης Μεταξάς. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός Πρεσβευτής Emmanuelle Gratsi προσήλθε ευπρεπώς ενδεδυμένος και ευγενέστατα  ζήτησε από τον Πρωθυπουργό μας να αφήσει τα Ιταλικά στρατεύματα να περάσουν ανενόχλητα μέσα από την Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, ευγενέστατα. Ο Μεταξάς όμως όντας φασίστας και αιμοβόρος το αρνήθηκε.
Για σιγά ρε κύριος, σου ζητάμε με όλη μας την καλή καρδιά και εσύ το αρνείσαι; Όταν κάποιος λαός σου ζητάει με καλή πρόθεση την κατάληψη της
χώρας σου δείξου και σύ ευγενής, μην οδηγείς τα πράγματα στα άκρα.
Τίποτα ο Μεταξάς και ο Στρατηγός Κατσιμήτρος, αγύριστα κεφάλια, άρχισαν στην αρχή να πυροβολούν τα Ιταλάκια και ύστερα να τρέχουν ξοπίσω τους με τις λόγχες. Βάρβαρες πράξεις και μειωτικές για την ιστορία του πολιτισμού μας. Ύστερα ήρθαν οι Γερμανοί και απλά ήθελαν να περάσουν κι αυτοί από τα οχυρά του Ρούπελ. Τι πιο φυσιολογικό για έναν σιδερόφραχτο ευγενικό στρατό.
Εκεί τότε βρέθηκε διοικητής των οχυρών ο Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος. Κτήνος πραγματικό. Σκότωσε μέσα σε εφτά μέρες έξ χιλιάδες Γερμανοπούλια. Έπηξε η Κολωνία και το Ανόβερο στο κλάμα και στα φέρετρα. Σάματις δεν είχαμε και παλιότερα τα ίδια και χειρότερα στον Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες. Κατέσφαξαν τα Περσάκια ο Λεωνίδας με τον Μιλτιάδη. Βάρβαροι πολεμιστές, ανυποχώρητοι στην βία και την σφαγή. Τους έσφαζαν σαν κοτόπουλα σε πτηνοσφαγείο. Άθλια γενναιότητα.
Ευτυχώς τώρα ο πολιτισμός μας επανέρχεται και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εκπολιτιζόμαστε μέχρι της πλήρους εξαφάνισης κάθε βαρβαρότητας και ενδόξου ιστορίας. Όλοι κάθε μέρα διαπιστώνουμε την πλήρη εναρμόνιση των ευγενών αισθημάτων μας με τον Ισλαμικό εκφοβισμό. Δεν είναι σωστό να πνίγονται παιδιά και  νταυραντισμένοι άνδρες  έξω από την Μυτιλήνη. Όλοι μέσα να μοιραστούμε τα υπάρχοντά μας και τα γυναικόπαιδά μας σε μία προσπάθεια αγάπης των λαών μετά των σεξουαλικών αναγκών. Ας είμεθα ευγενείς και ας οικιοποιηθούμε τις μπούργκες και τις κελεμπίες στις παραλίες του προσεχούς θέρου.
Δηλαδή τι θέλετε να κάνουμε, να φερθούμε άσχημα όπως στους Πέρσες και τους Ιταλούς; Ας ξεχάσουμε τις θηριωδίες των Αρχαίων Ελλήνων στην
Σαλαμίνα και τις Πλαταιές και ας πάρει ο κάθε αριστερός στο σπίτι του από πέντε οικογένειες Αφγανών, Πακιστανών, ακόμη και Σομαλών. Θα τους
μάθουμε να πλένονται και ίσως σιγά-σιγά ξασπρίσει λίγο το δέρμα τους. Αν όχι, βγείτε εσείς στον ήλιο  να μαυρίσετε, το ίδιο κάνει. Αν βιάσουν τη
μία σας κόρη, μην απελπίζεστε, δώστε του και την δεύτερη, αυτό επιτάσσει το καθήκον μας σαν καλοί Χριστιανοί κατ αναλογίαν με τα δύο ραπιζόμενα μάγουλά.
Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι ανάγκη να κυκλοφορείτε μέχρι αργά στους δρόμους, έχουμε υποχρέωση να παραχωρήσουμε την αστυνόμευση στην Μουσουλμανική αστυνομία για να καλυφθούν και εκεί ορισμένες θέσεις εργασίας, να χτυπήσουμε την ανεργία και τον φασιστικό Ελληνισμό. Καλά δεν τα λέω; Το να συνεχίσουμε τις φρικαλεότητες του Μεταξά και του Παυσανία δεν είναι λύση και ούτε θα το πρότεινα.  Κάτω τα μαχαίρια, ψηλά τα χέρια.

Φοίβος Ιωσήφ

 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
 • Ω πτωχή Αφαία!

  Όχι πτωχή, πάμπτωχη είναι, φράγκο δεν αφήνει κανένας σ αυτόν τον Ναό της Θεάς Αθηνάς. Και …
 • Αγγέλομεν υπερηφάνως

  Ως λαός είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία μας, για την φιλοσοφία μας, για την θρησκεία μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
 • Ω πτωχή Αφαία!

  Όχι πτωχή, πάμπτωχη είναι, φράγκο δεν αφήνει κανένας σ αυτόν τον Ναό της Θεάς Αθηνάς. Και …
 • Αγγέλομεν υπερηφάνως

  Ως λαός είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία μας, για την φιλοσοφία μας, για την θρησκεία μ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια Ευρώπη θέλουμε…

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα επί πανδημίας, η Ευρώπη – η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερα …