Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το περιφερειακό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση για άνοιγα των συνοριακών σταθμών της ΑΜΘ

Το περιφερειακό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση για άνοιγα των συνοριακών σταθμών της ΑΜΘ

0

Ανακοίνωση από την «Περιφερειακή Σύνθεση» : Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είχε να μας επιδείξει κανένα πλαίσιο περιφερειακού σχεδιασμού ή διεκδικήσεων

Ανακοίνωση για όσα αποφασίστηκαν σχετικά με τη στήριξη του τουρισμού της ΑΜΘ εξέδωσε η «Περιφερειακή Σύνθεση» με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου με ικανοποίηση αναφέρει ότι υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης για άνοιγμα όλων των συνοριακών σταθμών, ενώ τονίζεται η κριτική προς τη διοίκηση της Περιφέρειας για απουσία περιφερειακού σχεδιασμού και διεκδικήσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού τομέα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «πραγματοποιήθηκε στις 20/7/2020 η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης.  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης κατόπιν αιτήματος της  παράταξης μας σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε την συνεδρίαση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων που μαστίζουν την Περιφέρεια μας, ξεπερνώντας το πλαίσιο των απλών γνωμοδοτήσεων και των τυπικών εγκρίσεων, στις οποίες περιορίζει τις συνεδριάσεις η περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης της διοίκησης του σημερινού Περιφερειάρχη.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση υποχρεώσαμε τον Περιφερειάρχη και τη διοίκηση της  Περιφέρειας να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα που άπτονται της στήριξης του τουρισμού, καταθέτοντας 14 ουσιαστικές προτάσεις για την στήριξη του κλάδου, υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες μετά την πανδημία COVID-19.

Στον αντίποδα, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είχε να μας επιδείξει κανένα πλαίσιο περιφερειακού σχεδιασμού ή διεκδικήσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού τομέα ! Δυστυχώς η πραγματικότητα για την Περιφέρειά μας είναι ότι η διοίκηση και ο Περιφερειάρχης δεν αντιλαμβάνονται ούτε την ζοφερή πραγματικότητα του κλάδου, ούτε διαβλέπουν την αναγκαιότητα παρεμβάσεων ή διεκδικήσεων.

Παρόλα αυτά, υιοθετήθηκε, με ομόφωνη απόφαση, από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση της παράταξης μας, για το άνοιγμα  όλων  των συνοριακών σταθμών της Α.Μ.Θ με την Βουλγαρία δίνοντας προτεραιότητα στον πιο σημαντικό συνοριακό σταθμό, της Νυμφαίας-Ροδόπης, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Με την ρητή προϋπόθεση της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας όπως ακριβώς προβλέπονται και τηρούνται  στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και σε άλλους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς στην Ελλάδα. Μοναδικός σκοπός στο  εγχείρημα αυτό είναι η στήριξη του τουρισμού της Α.Μ.Θ  που έως σήμερα δέχεται  ένα συντριπτικό πλήγμα, με την παρατεινόμενη ανικανότητα της διοίκησης της Περιφέρειας να παρέμβει. Ο Περιφερειάρχης, η διοίκησή του και οι «συνοδοιπόροι» του σύρθηκαν ώστε την ύστατη έστω στιγμή να στηρίξουν το εύλογο αίτημα για τον τουρισμό της Περιφέρειάς μας και για τις τουριστικές επιχειρήσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τοποθέτηση Αμοιρίδη για τις κινητοποιήσεις στα σχολεία

Επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων και το ιδιαίτερο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών …