Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κινητοποίηση σήμερα και στην Ξάνθη ενάντια στο Σ/Ν για τις διαδηλώσεις

Κινητοποίηση σήμερα και στην Ξάνθη ενάντια στο Σ/Ν για τις διαδηλώσεις

0

Καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΑΔΕΔΥ στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία

 Στηρίζει τις αντιδράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σύνθημα «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!» τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΑΔΕΔΥ καλούν σήμερα, Πέμπτη σε διαδήλωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία.

Όπως επισημαίνει ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη. Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο νομοσχέδιο με τα επιχείρημα ότι επιβάλλονται νέοι όροι για τα μέρη και το περιεχόμενο των διαδηλώσεων, εισάγονται απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων, λαμβάνει περαιτέρω εξουσίες καταστολής η αστυνομία, ανάγεται σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση και δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Στηρίζει τις αντιδράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων, σημειώνοντας: «Το δικαίωμα της συμμετοχής στις δημοκρατικές συγκεντρώσεις, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην πραγματικότητα είναι δικαίωμα όλων μας, εμάς των πολλών. Είναι από τα αρχαιότερα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που το σύνταγμά μας έχει κατοχυρώσει για τους πολίτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ ποινικοποιεί  την ελεύθερη συμμετοχή σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις, αλλά φαίνεται πως στοχεύει σε κάτι βαθύτερο. Στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Δεν είναι στόχος της κυβέρνησης να «τελειώσει» με τις «διαδηλώσεις των λίγων που ταλαιπωρούν τους πολλούς», όπως υποκριτικά αναφέρει. Αυτά τα έχει ρυθμίσει ο νομοθέτης. Οι διαδηλώσεις των 50 ατόμων μπορούν να τοποθετούνται νόμιμα με το Π.Δ του 2013 στο πεζοδρόμιο. Στόχος της ΝΔ αλλά και των «συμμάχων» της (ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση)  είναι η ποινικοποίηση και συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων η απαγόρευση και ο περιορισμός κάθε κινητοποίησης, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…