Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιδότηση διακοπών για την ενίσχυση των καταλυμάτων της Σταυρούπολης ζητούν οι ξενοδόχοι

Επιδότηση διακοπών για την ενίσχυση των καταλυμάτων της Σταυρούπολης ζητούν οι ξενοδόχοι

0

 Το αίτημα κατατέθηκε από το σύλλογο ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Ν. Ξάνθης προς το δήμαρχο

 Απορίας άξιο το γεγονός ότι ζητούν η επιδότηση να απευθύνεται στους πολίτες της Ξάνθης

 Αίτημα προς το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη με θέμα την επιδότηση διακοπών για την ενίσχυση των καταλυμάτων της Σταυρούπολης υπέβαλε ο σύλλογος ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Ν. Ξάνθης. Όπως εξηγεί, η περιοχή έχει πληγεί σοβαρά από τις εξελίξεις της πανδημίας, κυρίως στην Ξάνθη και μέσω των επιδοτούμενων διακοπών, οι ξενοδόχοι της ορεινής περιοχής θα καταφέρουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους. Μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν στο αίτημά τους και την υποδομή του Δασικού Χωριού Ερυμάνθου που περιλαμβάνει 65 από τις 155 κλίνες της περιοχής. Απορίας άξιο ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι, ζητούν από το δήμαρχο η επιδότηση να απευθύνεται στους πολίτες της Ξάνθης, ώστε να κάνουν διακοπές στην ορεινή περιοχή!

Σε γενικές γραμμές το αίτημα συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας που έλαβε ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το σύλλογο ξενοδόχων της περιοχής για προσφορά 100 πακέτων τετραήμερων διακοπών σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Το αίτημα του συλλόγου της Ξάνθης αναφέρει: «την περασμένη εβδομάδα, ο Σύλλογος μας, περιόδευσε στη περιοχή της Σταυρούπολης, για να δούμε και να συζητήσουμε με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της περιοχής, τα προβλήματα της ενότητας της Σταυρούπολης.

Στην ενότητα της Σταυρούπολης βρίσκονται 155 κλίνες, από τις οποίες 65 στο Δασικό χωρίο και 90 έχουν οι ιδιώτες ξενοδόχοι.

Μετά λύπης βλέπουμε, ότι εν μέσω κορωνοϊού, η περιοχή χρήζει επιτακτικής βοήθειας από την πολιτεία, καθώς μια τέτοια περιοχή, προικισμένη με θεία κάλλη και περιβαλλοντικό πλούτο, μοιάζει παρατημένη, με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη δύσκολη αυτή εποχή.

Ζητούμε λοιπόν από τον Δήμο Ξάνθης, οικονομική στήριξη στην περιοχή, με την μορφή της επιδοτήσεως διακοπών για τους Ξανθιώτες, προς την περιοχή της Σταυρούπολης.

Δηλαδή, τα Σαββατοκύριακα, με την μέριμνα του Δήμου, οι Ξανθιώτες να διαμένουν στη πανέμορφη περιοχή της Σταυρούπολης, και όχι μόνο για να την γνωρίσουν, αλλά και οι ίδιοι να ωφεληθούν από την ευεξία που προσφέρει άπλετα η ευλογημένη αυτή περιοχή και παράλληλα να στηριχθούν οι άνθρωποι οι οποίοι με το υστέρημα τους ακόμη την κρατούν ζωντανή.

Έχουμε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας και πιστεύουμε ότι θα προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ανασάνει η περιοχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…