Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η καχυποψία συντηρεί την «φωτιά» στον Εχίνο

Η καχυποψία συντηρεί την «φωτιά» στον Εχίνο

0

Κι όμως: Κάποιοι στον Εχίνο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι τους λένε ψέματα! – Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία του ιδιωτικού εργαστηρίου που γίνονται τεστ

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης: «Μπορεί να υπάρχουν κρούσματα αλλά η  κατάσταση είναι υπό έλεγχο»

Συνάντηση Ευφραιμίδη με Τσιλιγγίρη και δημάρχους – Αποφασίστηκε να δρομολογηθεί το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

 

 

Με κομμένη την ανάσα καθημερινά όλος ο νομός μας περιμένει να ενημερωθεί για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που έχουν βρεθεί στα τεστ. Ρωτά να μάθει που εντοπίζονται για να επιβεβαιώνεται κάθε φορά  ότι η εστία της «φωτιάς» που καίει αδιάλειπτα, από την αρχή της πανδημίας, όπως την αποκάλεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σύψας εκφράζοντας την ανησυχία του, είναι κυρίως ο Εχίνος και έπεται η κοινότητα Μύκης. Αυτό όμως καθώς και οι τουλάχιστον 10 θάνατοι από την περιοχή δεν φαίνεται  ικανό να πείσει κάποιους από τους κατοίκους ότι κάτι δεν έκαναν σωστά και έχουν βρεθεί σ’ αυτή τη θέση.

Κι όμως: Κάποιοι στον Εχίνο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι τους λένε ψέματα!

Δεν στάθηκε ικανό να αποσύρει την καχυποψία προς τις υγειονομικές αρχές που έχουν καλλιεργήσει κάποιοι παράγοντες που στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν, να δυναμιτίσουν και να αποπροσανατολίσουν προκειμένου να καταδείξουν ότι άλλοι είναι οι λόγοι που μπαίνει σε καραντίνα ο Εχίνος και όχι υγειονομικοί από τα επιδημιολογικά στοιχεία. Κι όμως μετά από τόσα κρούσματα, τόσους θανάτους είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός!  Ότι τους λένε ψέματα! Τρανταχτή απόδειξη το πρόσφατο περιστατικό που διαδραματίστηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης,  με τους συγγενείς του ασθενή από τον Εχίνο που διαγνώστηκε θετικός και δημιούργησαν επεισόδιο στην προσπάθειά τους να διακόψουν τη διαδικασία διακομιδής του στην Αλεξανδρούπολη γιατί πίστευαν ότι πάσχει από άλλο νόσημα!

Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία του ιδιωτικού εργαστηρίου που γίνονται τεστ

Επίσης το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Εχίνου δεν είναι συνεργάσιμοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη στον ΕΟΔΥ είναι ότι προτιμούν να πληρώσουν το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και όχι να το κάνουν δωρεάν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Κάποιοι τους έχουν πείσει ότι επίτηδες βγαίνουν θετικά τα τεστ για να είναι μόνιμα σε καραντίνα άρα υπό έλεγχο! Μάλιστα το τεταμένο και συγκεχυμένο κλίμα αποτυπώνεται και στο προχθεσινό περιστατικό που κάποιοι έσπασαν την τζαμαρία του ιδιωτικού Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στην Ξάνθη όπου πολλοί είχαν προσέλθει για τεστ.

Πέραν τούτου πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τηρούν τα μέτρα μέσα στην κοινότητα. Παρατηρούνται συγχρωτισμοί πέραν των 8 ατόμων σε σπίτια ή σε στέκια. Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι αν δεν το καταλάβουν και συνεχίσουν έτσι θα περάσουν το καλοκαίρι με μέτρα. Αυτό που επίσης δεν έχουν κατανοήσει είναι ότι αυτό έχει αντίχτυπο σ’ όλο τον νομό. Στοχοποιείται και βλάπτεται η οικονομία όλου του νομού. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους χριστιανούς και μουσουλμάνους:  Μπορεί στον τόπο μας να υπάρχουν δύο θρησκείες αλλά μοίρα μας είναι κοινή και δεν μπορεί κάποιοι λίγοι να κάνουν κακό στους πολλούς!.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης: «Μπορεί να υπάρχουν κρούσματα αλλά η  κατάσταση είναι υπό έλεγχο»

Γνώστης της κατάστασης και συντονιστής σε θέματα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης είναι αυτός που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί: «Δεν το δέχονται ότι υπάρχει κορωνοϊός. Υπάρχει καχυποψία από κακή ενημέρωση που έχουν αναλάβει κάποιοι παράγοντες. Αποσύραμε το κλιμάκιο στον Εχίνο γιατί δεν είχε προσέλευση. Μόνο 2 άτομα έδωσαν δείγμα την τελευταία μέρα. Πήγαμε στην Μύκη να τους ενημερώσουμε και ήταν 3 – 4 άτομα. Δυστυχώς δεν συνεργάζονται. Έχω ενημερώσει όλους του αρμόδιους του ΕΟΔΥ », μας λέει με εμφανή προβληματισμό, ωστόσο εκτιμά πως από υγειονομικής άποψης : «Μπορεί να υπάρχουν κρούσματα αλλά η  κατάσταση δεν έχει ξεφύγει στον Εχίνο και στα χωριά του δήμου Μύκης. Είναι υπό πλήρη έλεγχο μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης».

Συνάντηση Ευφραιμίδη με Τσιλιγγίρη και δημάρχους – Αποφασίστηκε να δρομολογηθεί το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Να σημειώσουμε πως την Παρασκευή ο κ.  Ευφραμίδης είχε συνάντηση  στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη και τους τέσσερις δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης. Έγινε σχετική ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης και στη συνέχεια συζητήθηκε η δρομολόγηση του ραντεβού με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να μεταφερθεί αρμοδίως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας εξαιτίας του κορωνοϊού και να υποβληθεί ένα κείμενο κοινά αποδεκτό που θα περιλαμβάνει κωδικοποιημένες και με ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις έτσι όπως διατυπώθηκαν από τους φορείς κατά την τελευταία σύσκεψή τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…