Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η ερμηνευτική παράσταση «…προς ύστατον φως…» στο 63ο φεστιβάλ Φιλίππων

Η ερμηνευτική παράσταση «…προς ύστατον φως…» στο 63ο φεστιβάλ Φιλίππων

0

Την Τετάρτη στο Φρούριο Καβάλας. Συμμετέχει στο τραγούδι και την ερμηνεία η ξανθιώτισσα Κέλλυ Ανταμπούφη

Η παράσταση «…προς ύστατον φως…» παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21.30, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η παράσταση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς σε αυτή εμφανίζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια η ξανθιώτισσα Κέλλυ Ανταμπούφη, κόρη του γνωστού εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου Νίκου Ανταμπούφη.

Φέτος στο Φεστιβάλ Φιλίππων η Ραφίκα Σαουίς ερμηνεύει το “…προς ύστατον φως…» σε μια ερευνητική παράσταση-θέαμα πάνω στον ρυθμό και τη μουσικότητα του αρχαίου λόγου, συνοδευόμενη από τη πιανίστα Μάγδα Νικολαίδου και την νεαρή ηθοποιό και τραγουδίστρια Κέλλυ Ανταμπούφη. Έξι γυναικείες μορφές του αρχαίου δράματος, η Αγαύη, η Δηιάνειρα, η Ιώ, η Κασσάνδρα, η Ιφιγένεια και η Ηλέκτρα, διαπραγματεύονται με τα όρια της τρέλας και του παραλόγου. Ακούγονται έργα των D. Scarlatti, J.S. Bach, F. Chopin, S. Rachmaninov. Η βραβευμένη ηθοποιός, περφόρμερ και σκηνοθέτης, Ραφίκα Σαουίς έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: το Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας, το Φεστιβάλ του Ίψεν, η Biennale Teatro, Venice Biennale 2017, η  Εθνική Λυρική Σκηνή – Εναλλακτική Σκηνή. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και πολλά άλλα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης

Συναρμογή Κειμένων: Λήδα Τασοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία: Ραφίκα Σαουίς

Μουσική εκτέλεση – ερμηνεία: Μάγδα Νικολαΐδου

Τραγούδι- ερμηνεία (χορός): Κέλλυ Ανταμπούφη

Τρομπέτα: Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός

Καλλιτεχνική Συνεργάτης: Κωστούλα Τωμαδάκη

Πληροφορίες

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό και 12€ μειωμένο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…