Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η ερμηνευτική παράσταση «…προς ύστατον φως…» στο 63ο φεστιβάλ Φιλίππων

Η ερμηνευτική παράσταση «…προς ύστατον φως…» στο 63ο φεστιβάλ Φιλίππων

0

Την Τετάρτη στο Φρούριο Καβάλας. Συμμετέχει στο τραγούδι και την ερμηνεία η ξανθιώτισσα Κέλλυ Ανταμπούφη

Η παράσταση «…προς ύστατον φως…» παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21.30, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η παράσταση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς σε αυτή εμφανίζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια η ξανθιώτισσα Κέλλυ Ανταμπούφη, κόρη του γνωστού εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου Νίκου Ανταμπούφη.

Φέτος στο Φεστιβάλ Φιλίππων η Ραφίκα Σαουίς ερμηνεύει το “…προς ύστατον φως…» σε μια ερευνητική παράσταση-θέαμα πάνω στον ρυθμό και τη μουσικότητα του αρχαίου λόγου, συνοδευόμενη από τη πιανίστα Μάγδα Νικολαίδου και την νεαρή ηθοποιό και τραγουδίστρια Κέλλυ Ανταμπούφη. Έξι γυναικείες μορφές του αρχαίου δράματος, η Αγαύη, η Δηιάνειρα, η Ιώ, η Κασσάνδρα, η Ιφιγένεια και η Ηλέκτρα, διαπραγματεύονται με τα όρια της τρέλας και του παραλόγου. Ακούγονται έργα των D. Scarlatti, J.S. Bach, F. Chopin, S. Rachmaninov. Η βραβευμένη ηθοποιός, περφόρμερ και σκηνοθέτης, Ραφίκα Σαουίς έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: το Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας, το Φεστιβάλ του Ίψεν, η Biennale Teatro, Venice Biennale 2017, η  Εθνική Λυρική Σκηνή – Εναλλακτική Σκηνή. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και πολλά άλλα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης

Συναρμογή Κειμένων: Λήδα Τασοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία: Ραφίκα Σαουίς

Μουσική εκτέλεση – ερμηνεία: Μάγδα Νικολαΐδου

Τραγούδι- ερμηνεία (χορός): Κέλλυ Ανταμπούφη

Τρομπέτα: Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός

Καλλιτεχνική Συνεργάτης: Κωστούλα Τωμαδάκη

Πληροφορίες

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό και 12€ μειωμένο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία στην Κομοτηνή: «200 χρόνια» με την Ζωή Τηγανούρια

Μουσικό αφιέρωμα την Τετάρτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου των 200 χρόνων από τη…