Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Συνεχίζεται το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων με αυστηρά υγειονομικά μέτρα

Συνεχίζεται το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων με αυστηρά υγειονομικά μέτρα

0

Η Κασσάνδρα- Λουκία Μιχαλοπούλου σήμερα με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία «Στον ίσκιο της Αργώς» με τραγούδια από τις μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης την Τετάρτη

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων συνεχίζεται, με αυστηρά υγειονομικά μέτρα, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Τηρώντας λοιπόν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, το κοινό θα πρέπει να φοράει μάσκα τόσο κατά την είσοδο και την έξοδο από το θέατρο, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Σήμερα στις 21.00, το 4ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος παρουσιάζει τη Λουκία Μιχαλοπούλου ως «Κασσάνδρα», στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με ελεύθερη είσοδο. Απαιτείται υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876 – 7 πρωινές ώρες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Κασσάνδρα είναι μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του αρχαίου δράματος και η performance προσπαθεί να εξερευνήσει τον χαρακτήρα της μέσα από διαχρονικά θραύσματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, να σκιαγραφήσει μια βιογραφία για την παράφορη μάντισσα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Πέρα από τη φιλολογία, η Κασσάνδρα αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τον ηθοποιό. Πώς προσεγγίζεις σκηνικά μια τόσο  οριακή  προσωπικότητα; Τι εργαλεία χρησιμοποιείς για να αποδόσεις τη Θεόπνευστη μανία της;  Μια μάντισσα που δεν την πίστεψε ποτέ κανείς, παγιδευμένη στον οδηγό και αποτελειωτή της Απόλλωνα.

Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθετική επιμέλεια: Λουκία Μιχαλοπουλου, Χρήστος Τζιούκαλιας . Ερμηνεία: Λουκία Μιχαλοπούλου

Συναυλία «στον ίσκιο της Αργώς» με την Αλεξία Βουλγαρίδου  και την  Κορίνα Βουγιούκα την Τετάρτη

Την Τετάρτη το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενούν τη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και την κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα σε μια συναυλία με τίτλο «Στον ίσκιο της Αργώς» με τραγούδια εμπνευσμένα από τις μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Τα τραγούδια της παράδοσης φυλάττουν και μεταφέρουν μέσα στον ωκεανό του χρόνου το αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Οι ποιητές της γλώσσας και των ήχων, είχαν πάντοτε την εσωτερική βεβαιότητα πως είναι καταδικασμένος σε λήθαργο βαθύ όποιος δεν σηκώσει το βλέμμα να θαυμάσει τον ίσκιο του καραβιού αυτού.

Παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που επηρεάστηκαν από την παράδοση, όπως τα μετέφεραν από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ό αιώνα, Ευρωπαίοι συνθέτες από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, θα ερμηνεύσουν στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, η Αλεξία Βουλγαρίδου και η Κορίνα Βουγιούκα.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου, σοπράνο με αξιοθαύμαστη διαδρομή στα σημαντικότερα οπερατικά θέατρα παγκοσμίως, εμφανίζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και επιλέγει για την επιστροφή αυτή, τον τόπο καταγωγής της.

Η Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα με πλούσια ερμηνευτική και ακαδημαϊκή δράση, εστιάζει το ενδιαφέρον της και μελετά επί σειρά ετών τις επιρροές της όπερας και του τραγουδιού στο ρεπερτόριο της κιθάρας.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό και 10€ μειωμένο.

Προπώληση: Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.

Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…