Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού Μηλιαζήμ Τζεμαλή από την Ξάνθη

Πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού Μηλιαζήμ Τζεμαλή από την Ξάνθη

0

Λόγω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνική δικτύωσης. Στοχοποίηση της πολιτική του δράσης καταγγέλλει το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ

Για τη δικαστική περιπέτεια στην οποία υποβάλλεται ο γνωστός για την κινηματική του δράση αναπληρωτής εκπαιδευτικός Μηλιαζήμ Τζεμαλή αναφέρεται σε ανακοίνωσή του  το Πανελλαδικό Συντονιστικό της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, στην οποία αναφέρει: «δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του ΣΕΠΕ Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης» , η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται στο “facebook” στις αρχές Μαρτίου.

Γνωρίζουμε τι τους ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ. Ότι είναι ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και βέβαια ότι δραστηριοποιείται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία.

Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών/ακροδεξιών κύκλων σε βάρος ενός εκπαιδευτικού από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Ενόψει των κινητοποιήσεων για την Παιδεία και των αντιρατσιστικών εκδηλώσεων παγκόσμια που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επιχειρείται η φίμωση των πιο δραστήριων αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος.

Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος ενός άλλου μέλους του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κούτρα, αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την Υγεία.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν!

Καλούμε την ΔΟΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον αγωνιστή εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…