Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περίμεναν στην ουρά για τεστ στον Εχίνο

Περίμεναν στην ουρά για τεστ στον Εχίνο

0

«Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο», δηλώνει ο δημαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν

 

Ενόχληση στην κοινωνία και στην δημοτική αρχή – Μιλούν για στοχοποίηση

Πάνω από 300 άτομα από τον δήμο έκαναν τεστ τις προηγούμενες εβδομάδες σε ιδιωτικά εργαστήρια

 

 

 

 

Ο φόβος του κορωνοϊού των πρώτων ημερών της καραντίνας και η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι επανήλθε στην Ξάνθη μετά την αυξητική τάση στα κρούσματα που διαπιστώθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Αυτή ήταν άλλωστε η αφορμή που κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία και οι υγειονομικές αρχές και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην χώρα, στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθη μαζικός μοριακός έλεγχος του πληθυσμού για κορωνοϊό.

«Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο»…

…η λιτή δήλωση του δημάρχου Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν που όμως εκφράζει το κοινωνικό αίσθημα. Ο δήμαρχος Μύκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης υπό τον υφ. Κώστα Χαρδαλιά, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και το δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελη, όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο με τα μαζικά τεστ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τεστ σ’ όλα τα σημεία του δήμου Μύκης

Ζητούμενο για την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων ως προς την διασπορά του  ιού αποτελεί όπως είναι εύλογο η μαζικότητα στην προσέλευση του κόσμου.  Όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας του δήμου Μύκης πολύς κόσμος εξέφρασε ενδιαφέρον για τεστ και μάλιστα τηλεφωνούσαν στο δήμο και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά στο Κέντρο Υγείας Εχίνου για να κάνουν τεστ.

Πάνω από 300 άτομα από τον δήμο έκαναν τεστ τις προηγούμενες εβδομάδες σε ιδιωτικά εργαστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάνω από 300 άτομα του δήμου Μύκης έκαναν σε ιδιωτικά εργαστήρια τεστ πληρώνοντας 120 – 150 ευρώ. Κατά συνέπεια ο δωρεάν έλεγχος είναι ένα δώρο για την πρόληψη, την αυτοπροστασία και την κοινωνική προστασία.

Ενόχληση στην κοινωνία και στην δημοτική αρχή – Μιλούν για στοχοποίηση

Ωστόσο μαζί με την ανησυχία στην δημοτική αρχή και στην κοινωνία του  δήμου Μύκης υπάρχει και έντονη δυσαρέσκεια  που απορρέει από την πεποίθηση ότι έχει στοχοποιηθεί ο δήμος κι αυτό έχει ποικίλες δυσμενείς συνέπειες για τους κατοίκους σ’ όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Ο αντίλογος ότι υπήρξαν και άλλες περιοχές ή οικισμοί όπως το Δροσερό που έγιναν μαζικά τεστ κι όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πρόβλημα.

Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι ο δήμος Μύκης είχε επιδημιολογικό φορτίο καθώς και θανάτους από κορωνοϊό. Τα τελευταία κρούσματα που κινητοποίησαν τις υγειονομικές αρχές αποδίδονται στην χαλάρωση των μέτρων κατά την περίοδο του Μπαϊραμιού, όπου συνηθίζονται οι συναθροίσεις και η ανταλλαγή ευχών και εναγκαλισμών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…