Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παράπονα από συμπολίτισσα για διαχείριση περιστατικού στο νοσοκομείο

Παράπονα από συμπολίτισσα για διαχείριση περιστατικού στο νοσοκομείο

2

Κόρη ασθενούς καταγγέλλει πλημμελή παροχή υπηρεσιών υγείας στον ασθενή πατέρα της

 

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: « Ο γιατρός έκανε ότι έπρεπε να κάνει… Πατέρας και γιος τον ευχαρίστησαν »

 

 

Τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης σ’ ότι  αφορά περιστατικά εκτός κορωνοϊού θέτει υπό αμφισβήτηση μια επώνυμη καταγγελία από συγγενικό πρόσωπο ασθενούς που μετέβη στο νοσοκομείο Ξάνθης χθες το πρωί με έντονα συμπτώματα κρίσης πανικού.

Καταγγελία για πλημμελή παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενή 

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 58χρονος πατέρας της καταγγέλουσας υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα παρακολουθείται από γιατρό της Ψυχιατρικής Κλινικής Αλεξανδρούπολης. Εμφάνισε έντονα συμπτώματα κρίσης πανικού και μετέβη στα Επείγοντα του νοσοκομείου Ξάνθης συνοδευόμενος από τον αδελφό της και την μητέρα τους. Περίμεναν αρκετά χωρίς να έρθει κάποιος να τον περιθάλψει. Η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώνονταν.  Η σύζυγός του ασθενή ενημέρωσε στα Επείγοντα για το ιστορικό του συζύγου της. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα κόρη του χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός τους συνέστησαν να πάνε σπίτι.: «Δεν του έδωσαν κάποιο φάρμακο για να νιώσει καλύτερα. Ο πατέρας μου  μετά από λίγο λιποθύμησε και ο αδελφός μου άρχισε να φωνάζει. Τότε κατέβηκε ο ψυχίατρος και είπε πως η κρίση αυτή σχετίζεται με το ψυχιατρικό πρόβλημά του και του έδωσε φάρμακο». Η καταγγέλλουσα έντονα φορτισμένη θέτει το ερώτημα: «Αν ο πατέρας μου είχε εγκεφαλικό ή έμφραγμα ποιος θα το ήξερε αφού κανένας δεν τον εξέτασε; Δεν του έδωσε κανένας σημασία …Δηλαδή πρέπει κάποιος να έχει κορωνοϊό για να τον προσέξουν ;  Κι αν δεν έχει να τον αφήσουν αβοήθητο να πεθάνει από άλλη αιτία μέσα στο νοσοκομείο;».

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: «Ο γιατρός έκανε ότι έπρεπε να κάνει… Πατέρας και γιος τον ευχαρίστησαν»

Επί της καταγγελίας μετά από επίκλησή μας τοποθετήθηκε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα αφού διερεύνησε το περιστατικό.  Όπως μας είπε ο εν  λόγω ασθενής ήρθε στα Επείγοντα συνοδευόμενος από τον γιό του. Έχει ιστορικό με ψυχιατρική ασθένεια και παρακολουθείται από ψυχίατρο στην Αλεξανδρούπολη. Τον είδε ο ψυχίατρος του νοσοκομείου και αφού του έδωσε αγωγή και ηρέμησε τον παρέπεμψε στον γιατρό που τον παρακολουθεί στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα φεύγοντας τόσο ο γιος του που τον συνόδευε όσο και ο ίδιος ευχαρίστησαν τον γιατρό. Τι άλλη υπηρεσία θα μπορούσε να του προσφέρει; Μου προξενεί ωστόσο εντύπωση πως ο γιος του και ο ίδιος ο ασθενής ευχαρίστησαν τον γιατρό  του νοσοκομείου μας και η κόρη του κάνει την καταγγελία».

Η κα Ροφαέλα μάλιστα ζήτησε από την καταγγέλλουσα να επικοινωνήσει μαζί της για να συζητήσουν το θέμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …