Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επαναλειτουργεί το επισκεπτήριο στο Γηροκομείο

Επαναλειτουργεί το επισκεπτήριο στο Γηροκομείο

0

Με την τήρηση αυστηρών μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Δοκιμαστική η περίοδος του Ιουνίου στο πλαίσιο στης σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα

 Μία φορά την εβδομάδα μπορούν οι συγγενείς και οικείοι να επισκέπτονται παππούδες και γιαγιάδες. Θα τους χορηγούνται μέσα ατομικής προστασίας

Με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, επαναλειτουργεί και στο Γηροκομείο Ξάνθης το επισκεπτήριο για όλη τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου για τους 74 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται και έχουν κληθεί να τηρήσουν μέτρα πλήρους αποκλεισμού και προστασίας από τις 11 Μαρτίου. Η επαναλειτουργία του επισκεπτηρίου συνοδεύεται από αυστηρούς όρους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και υγεία φιλοξενούμενων και εργαζομένων.

« Ο μήνας Ιούνιος θα αποτελέσει μια δοκιμαστική περίοδος επισκέψεων και ελεγχόμενων επαφών που θα μας καθοδηγήσει σε περισσότερα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάδοσής της για τους επόμενους μήνες», σημειώνει ο πρόεδρος του ιδρύματος Γιάννης Παπαχρόνης.

Οδηγίες για την λειτουργία του επισκεπτηρίου

  1. Προτρέπονται οι συγγενείς να κλείσουν άμεσα το ραντεβού επίσκεψής τους στο τηλέφωνο 2541023114 με μία από τις υπεύθυνες προϊσταμένες της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Λαφτσή, κ. Συνόμογλου και κ. Πανταζίδου και τις πρωινές ώρες μεταξύ 11:00πμ-13:00μμ.
  2. Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Σάββατο και μεταξύ των ωρών 10:00-12:00 το πρωί και 18:00-18:30 το απόγευμα.
  3. Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται για κάθε συγγενή μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για κάθε τρόφιμο και θα διαρκεί έως μισή ώρα για λόγους ασφαλείας.
  4. Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου να τηρούν τις οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις της διοίκησης και του επιβλέποντος νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό μεταφράζεται ως εξής :

«Με δεδομένο ότι όλοι οι επισκέπτες τηρούν ήδη σε υψηλό επίπεδο την ατομική και κοινωνική ευθύνη τους, απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοιού, πιστεύουμε να αναβάλλουν ή ακυρώνουν την επίσκεψή τους εάν δεν αισθάνονται καλά ή έχουν τις γνωστές από όλους ενδείξεις-συμπτώματα (κρυολόγημα, πυρετός συνάχι, βήχας κλπ) ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που ασθενούν γενικώς. Επιπλέον τους ενημερώνουμε ότι κατά την είσοδό τους και την παραμονή τους το προαναφερόμενο μισάωρο του επισκεπτηρίου, θα ακολουθηθούν τα κάτωθι βήματα ασφαλείας, προστασίας και υγιεινής :

-υποχρεωτική θερμομέτρηση του συγγενούς κατά την είσοδο του στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου,

-το γηροκομείο θα χορηγεί μάσκα, αντισηπτικό, γάντια και λοιπό εξοπλισμό στον επισκέπτη, ασχέτως αν φέρει μαζί του ήδη την ατομική του προστασία και αυτό προκειμένου το επιβλέπων προσωπικό να ελέγχει την ορθή τοποθέτηση και χρήση των υλικών προστασίας,

-καθ’ όλη τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, θα κρατείται η φυσική απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου,

-το προσωπικό θα ελέγχει καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τη σωστή χρήση και εφαρμογή του χορηγούμενου εξοπλισμού, όπως και θα εποπτεύει διακριτικά από απόσταση.

-κατά την έξοδο των επισκεπτών, θα παραδίδεται ο χορηγούμενος εξοπλισμός σε ειδικό κάδο ασφαλείας.

-Τέλος απαγορεύονται τα τρόφιμα κατ’ ιδίαν στα χέρια των παππούδων και των γιαγιάδων μας, ενώ το προσωπικό θα παραλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα», επισημαίνεται σχετικά.

Ενημερωτικά για τους περιπατητικούς τροφίμους το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα σημεία του εξωτερικού προαύλιου χώρου. Για δε τους κατακεκλιμένους τροφίμους, οι συγγενείς θα επισκέπτονται το δωμάτιο με επιπλέον εξοπλισμό που θα τους χορηγήσει το γηροκομείο (πχ. ποδονάρια, φόρμα προστασίας μίας χρήσεως ).

Επίσης όσον αφορά τους συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων  οι οποίοι για διαφόρους λόγους αδυνατούν να τους επισκεφθούν, μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2541023114 από τις 10:00πμ έως τις 14:30μμ και από τις 17:00μμ έως τις 18:30μμ.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι εάν σε κάποια περίπτωση κριθεί από την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία σε συνεργασία και εισήγηση της ψυχολόγου του ιδρύματος, ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα για επίσκεψη συγγενή για καθαρά υποστηρικτικούς ψυχολογικούς λόγους σε φιλοξενούμενο ηλικιωμένο, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος, για τους συγγενείς και τους οικείους που είναι μακριά, εκτός Ξάνθης και εκτός Ελλάδος, εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία με τους αγαπημένους τους, μπορούνε πλέον να χρησιμοποιήσουνε τις εφαρμογές skype και messenger και μέσω κάμερας και εικόνας να επικοινωνήσουνε. Η ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ» χορήγησε από δωρεές, δέκα tablets για την εξυπηρέτηση των παππούδων και των γιαγιάδων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …