Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρνάκι με αγκινάρες

Αρνάκι με αγκινάρες

0

-2 κιλά αρνάκι, μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μερίδες

-12 αγκινάρες καταψυγμένες ή φρέσκιες όταν είναι στην εποχή τους

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-1 κρεμμύδια ξερό ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 κουτ. σούπας θυμάρι

-1 ποτήρι λευκό κρασί

-1 ματσάκι άνηθο

Για το αβγολέμονο

-2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

-2 λεμόνια, το χυμό

-2 κουτ σούπας κορνφλάουρ

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες τις καθαρίζετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Αφού τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές, τα βγάζετε σε μια πιατέλα στην άκρη. Προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά να γυαλίσουν.

Ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε για λίγο να ενωθούν τα αρώματα και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, συμπληρώνετε καυτό νερό στην κατσαρόλα για να μην διακόψετε το βρασμό και αφού πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας. Τότε προσθέτετε στην κατσαρόλα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον μισό άνηθο. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο καυτό νερό ακόμη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζετε για μισή ώρα ακόμη ή μέχρι να μαγειρευτούν και οι αγκινάρες και να μείνει το φαγητό με ενάμιση φλιτζάνι ζουμί περίπου.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Μέσα σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λεμόνι λίγο λίγο σε συνεχή ροή, εξακολουθώντας το χτύπημα.

Παίρνετε από την κατσαρόλα μια κουτάλα ζουμί και τη ρίχνετε στο αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και την απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει λίγο πριν το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.

 

  • giouvarlakia_saganaki_copy

    Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

    500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά 150 γραμμ. ρύζι καρολίνα 2 αυγά 1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομ…
  • Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα γιαουρτιού

    -700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) -330 ml μπίρα -2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τρ…
  • Ρεβίθια με Κολοκυθάκια

    1/2 κιλό βρασμένα ρεβίθια 1/2 κιλό κολοκυθάκια 1/2 ποτήρι λάδι Αλάτι, πιπέρι 1/4 κιλό ντομ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…