Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μένουμε σπίτι: Ευκαιρία για υγιεινή διατροφή και γυμναστική

Μένουμε σπίτι: Ευκαιρία για υγιεινή διατροφή και γυμναστική

0

Συμβουλές από την διατροφόλογο  Κάλλη Αμπεριάδου. Προτείνει έξυπνες ιδέες για μικρά και υγιεινά γεύματα  – Για να μη βγούμε έξω με περιττά κιλά

 Αφήνουμε τον καναπέ και βάζουμε τη γυμναστική στη ζωή μας. Συμβουλές από τον γυμναστή Θ. Αμπεριάδη

 Μένουμε σπίτι για να ανακόψουμε την μετάδοση του επιθετικού και φονικού κορωνοϊού και εφόσον πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει τίθεται επιτακτικά ως ζητούμενο πως να βρούμε τρόπους να εκμεταλλευτούμε αυτό το πάγωμα του χρόνου και να το μετατρέψουμε σε ένα δημιουργικό διάλειμμα που θα συσφίξει τις σχέσεις της οικογένειας που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν επιτρέπει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους κώδικες επικοινωνίας που έχει κάθε οικογένεια και εκφράζονται από το πολύ απλό «κάνουμε πράγματα όλοι μαζί». Αυτό μπορεί να σημαίνει παίζουμε παιχνίδια επιτραπέζια είτε …κινητικότητας όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες είτε βλέπουμε ταινίες, είτε μαγειρεύουμε.

Προσοχή στη διατροφή μας  – Μικρά και υγιεινά γεύματα στις μέρες που μένουμε σπίτι

Κι ενώ τι με τις δύο πρώτες δραστηριότητες εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και χάνουμε θερμίδες στην τελευταία προσθέτουμε θερμίδες και αν δεν προσέξουμε κινδυνεύουμε όταν βγούμε από τον εγκλεισμό να έχουμε πάρει πολλά κιλά. Για την αποφυγή αυτής της δυσάρεστης κατάστασης καταφύγαμε στην διατροφολόγο κα Κάλλη Αμπεριάδου για να μας πει τι συνέστησε στους πελάτες της που μένουνε σπίτι και τι προτείνει σ’ όλους μας να τρώμε ώστε να μην ξεφύγουμε, δεδομένου όπως έρευνες αποκαλύπτουν όταν μένουμε σπίτι ή είμαστε σε κατάσταση φόβου …το ρίχνουμε στο φαϊ :

«Είναι γνωστό ότι η βαρεμάρα, ο φόβος, η στενοχώρια μας οδηγούν στο να τρώμε ανεξέλεγκτα πολλές φορές με δυσάρεστες συνέπειες για το σώμα μας αλλά και την υγεία μας πολλές φορές.  Αυτό που πρότεινα στους πελάτες μου είναι να μην αφήνουν πολλές ώρες αδειανό το στομάχι τους γιατί μετά παρεκτρέπονται συνήθως. Να τρώνε συχνά μικρά υγιεινά γεύματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και έξυπνες ιδέες. Όπως αντί να τρώμε πατατάκια βλέποντας ταινίες να κάνουμε ποπ κόρν με λίγο βούτυρο ή μπάρες δημητριακών, πολλά φρούτα και λαχανικά, γιαούρτι γιατί έχει γαλακτοβακίλους που βοηθούν πολύ και να μην ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό ώστε να είμαστε ενυδατωμένοι. Είναι δύσκολη αυτή η κατάσταση που ζούμε γιατί ως ιδιοσυγκρασία είμαστε άνθρωποι εξωστρεφείς και κοινωνικοί και ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει ο καιρός. Αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή για το καλό μας. Μια καλή συμβουλή επίσης θα ήταν να κινούμαστε όσο μπορούμε».

Αφήνουμε τον καναπέ και βάζουμε τη γυμναστική στη ζωή μας

Η τελευταία φράση της κας Αμπεριάδου μας παραπέμπει στην ιδέα να ζητήσουμε και τις συμβουλές ενός γυμναστή γιατί ως γνωστόν καλή διατροφή και γυμναστική είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας. Απευθυνόμαστε στον κ, Θωμά Αμπεριάδη ζητώντας να μας πει πως μπορούμε να γυμναστούμε μέσα στο σπίτι: «Η γυμναστική είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι. Υπάρχουν προγράμματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Το κυριότερο είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ, να κινηθούμε. Να κάνουμε απλές ασκήσεις όπως κάμψεις, καθίσματα. Να παίζουμε παιχνίδια με τα παιδιά στο μπαλκόνι. Η γυμναστική βοηθάει εκτός από το σώμα μας και τη διάθεση μας καθώς απελευθερώνει την ορμόνη της χαράς».

Συνοψίζοντας: Μένουμε σπίτι και τρώμε μικρά υγιεινά γεύματα και κάνουμε γυμναστική.

Παράλληλα είναι ευκαιρία να οργανώσουμε το χώρο μας, να κάνουμε δουλειές  που πάντα αναβάλλαμε λόγω έλλειψης χρόνου και προπαντός να είμαστε αισιόδοξοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…