Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ “Κλειστόν” και αύριο το παζάρι της Ξάνθης

“Κλειστόν” και αύριο το παζάρι της Ξάνθης

0

Ως μέτρο πρόληψης από το δήμο Ξάνθης – Κάθετα αντίθετοι με τη λειτουργία της λαϊκής και οι γιατροί του δημοτικού συμβουλίου

Ο Δήμος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες ότι  ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού  COVID-19, δε  θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης.

Το μέτρο ισχύει, από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το από 26-3-20 Πρακτικό του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης και  την με αριθμ. 347/2020 απόφαση Δημάρχου Ξάνθης και έως την άρση της αναστολής,  με νέα απόφαση.

 

Παρέμβαση και από τους γιατρούς του δημοτικού συμβουλίου

Σε σχετική δήλωσή τους οι γιατροί του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνουν:

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πολλές σκέψεις για λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην πόλη μας με σημαντικούς περιορισμούς που αφορούσαν τόπο διεξαγωγής, αριθμό παραγωγών, τρόπο διάθεσης κ.ά. με σκοπό να βρεθεί εφαρμόσιμη λύση ώστε αφενός οι δημότες να προμηθεύονται ποιοτικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν το εισόδημά τους.
Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ο τόπος μας παρουσιάζει μία ανησυχητική συρροή κρουσμάτων COVID-19, την ώρα που όμοροι νομοί δεν εμφανίζουν ακόμη καταγεγραμμένο κρούσμα.

Ήδη σήμανε ο κώδωνας του κινδύνου και από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Μετά τα δύο χωριά της Καστοριάς, και ο Εχίνος τέθηκε από τις 18:00 της 25ης Μαρτίου 2020 σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες.

Η διάδοση της νόσου, ιδιαίτερα τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η ιδιότητά μας ως ιατροί μας επιβάλλει να είμαστε φειδωλοί σε κάθε καθησυχαστικό σενάριο και να προετοιμαστούμε για τη χειρότερη εκδοχή.

Με βάση τα ανωτέρω σας γνωστοποιούμε την κάθετη αντίθεσή μας στη λειτουργία οποιασδήποτε μορφής Λαϊκής Αγοράς (Παζαριού) στα όρια του Δήμου Ξάνθης. Καθώς το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και καθημερινά προστίθενται νέα δεδομένα, η διάρκεια του συνιστώμενου από εμάς μέτρου αναστολής δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Με αίσθημα ευθύνης,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γεωργιάδης Δημοσθένης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος

Καμαρίδης Ιπποκράτης, Ιατρός Παιδίατρος-Νεογνολόγος

Παπαδόπουλος Βασίλειος, Ιατρός Παθολόγος

Σαββίδης Ματθαίος, Ιατρός Ορθοπαιδικός

Χουσεϊνογλου Τιμούρ, Ιατρός Ορθοπαιδικός

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευλογιά των πιθήκων: Χαμηλή μεταδοτικότητα και  θνησιμότητα

Δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα στην χώρα μας  – Πάνω από 100 κρούσματα στην Ευρώπη – Έκ…