Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Μητσοτάκης: Επέκταση σε όλους για τα μέτρα υποστήριξης

Κ. Μητσοτάκης: Επέκταση σε όλους για τα μέτρα υποστήριξης

0

Αυστηρά μίλησε για όσους δεν πειθαρχούν στα προληπτικά μέτρα

 

Σε νέο διάγγελμα προέβη χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που με αναφορά στους δραματικούς αριθμούς νεκρών στην Ιταλία ζήτησε πειθαρχία και μίλησε αυστηρά προς όσους συνεχίζουν να μην τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ευχαρίστησε τους δωρητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κάλεσε τους απόντες, όπως είπε με νόημα, «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το «οπλοστάσιο μέτρων που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί» και επαφίεται στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες προκειμένου να μην περιοριστεί ακόμη πιο αυστηρά η κυκλοφορία. Ανέδειξε δε, ότι το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία για να τηρηθούν πλήρως όλα τα μέτρα περιορισμού.

Σημειώνοντας ότι είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες και για την οικονομία, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, όπου στα 3,8 δισ. Μέτρων που ανακοινώθηκαν προστίθενται άλλα δύο και μαζί με τις πρόσθετες παροχές ρευστότητας του ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 10 δισ. Ευρώ. Ανακοίνωσε ακόμη την επέκταση της επιχορήγησης των 800 ευρώ και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν κλείσει. Δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και ότι θα υποστηριχτούν όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου ως 18 Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός μετέφερε επίσης την απόφαση για χορήγηση έκτακτου δώρου Πάσχα σε υγειονομικούς και πολιτική προστασία και κάλεσε τους πολίτες να μείνουμε «ενωμένοι αλλά μακριά ο ένας από τον άλλο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…