Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

0

 Δρομολογείται
Βέβαια η λύση στο παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης δεν θα προέλθει από τη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Ηρώων που ξεκίνησε την τακτοποίησή του ο δήμος.
Όμως, έπρεπε να γίνει κι αυτό και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για να λυθούν τα όποια προβλήματα για τη λειτουργία του.
Έτσι, ο φάκελος «δημοτικό πάρκινγκ» άνοιξε εκ νέου για να τελειώσει άλλη μια εκκρεμότητα της παρελθούσης δημοτικής περιόδου.
Κι επειδή ο σημερινός δήμαρχος έχει τη φήμη του ανθρώπου που τελειώνει τις δουλειές και δεν τις αφήνει να μουχλιάζουν, οι Ξανθιώτες είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα υπάρξει λύση και γι’αυτήν την υπόθεση.
Γ.Δ.


Το ενδιαφέρον του Βελόπουλου για την Ξάνθη
Ο συμπολίτης που επικοινώνησε με την Εφημερίδα μας ήταν κάπως φουρκισμένος κι αυτό φαινόταν από την χροιά της φωνής του, ενώ δεν έκρυβε και μια επιθετικότητα.
Μετά από τα τυπικά λόγια μας είπε: «Αλήθεια δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το τακτικό ενδιαφέρον του Βελόπουλου για την Ξάνθη. Όπως και να’ναι, μόνον περήφανος δεν είμαι γι’ αυτήν την ενασχόληση της “Eλληνικής Λύσης”  με τον νομό μας»
Τώρα τι να του πεις, τι ν’απαντήσεις. Αναφέρεις το δικαίωμα του κάθε κόμματος να καταθέτει Ερωτήσεις στη βουλή για διάφορα θέματα· έτσι για να φαίνεται κάποιο ενδιαφέρον…
Γ.Δ.


Το Κανάλι 6 σιωπά
Εδώ και μέρες έχει «χαθεί» από τις οθόνες μας το τηλεοπτικό τοπικό Κανάλι 6. Χωρίς καμία ενημερωτική κάρτα για το «μαύρο» στην οθόνη, το μόνο που εμφανίζεται για λίγο και μετά σβήνει, είναι το όνομα του καναλιού.
Τι ακριβώς συμβαίνει, ποιοι οι λόγοι της διακοπής αυτής κι αν είναι προσωρινή ή μόνιμη, άγνωστο.
Πάντως οι δυσκολίες στο Κανάλι 6 παρουσιάστηκαν πριν μήνες, μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Οι δυσκολίες βέβαια ήταν οικονομικής μορφής παρά τις ισχυρές οικονομικές ενέσεις που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως σε τοπικό site και την εβδομαδιαία «Τόλμη».  Πάντα δε με παρέμβαση του τοπικού βουλευτή της τότε κυβέρνησης, ο οποίος και δεν εξελέγη.
Γ.Δ.


Μία πρόταση
Επειδή πλέον έχει επικρατήσει κάθε εβδομάδα στον δήμο Ξάνθης να  έχουμε και μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και επειδή κατά μέσο όρο ξεπερνά τις 7 – 8 ώρες με αποτέλεσμα να είναι εξουθενωτικό για τους ίδιους τους συμβούλους αλλά και όσους το παρακολουθούν, μήπως θα ήταν πιο λειτουργικό το εξής: Να τίθεται εκ των προτέρων από το προεδρείο ένας χρονικός περιορισμός ως προς την διάρκεια της συνεδρίασης. Δηλαδή να ξέρουν οι σύμβουλοι ότι η συνεδρίαση θα διαρκέσει 3 ή 4 ώρες και όχι παραπάνω. Έτσι να διαχειριστούν πιο ορθά τον χρόνο τους και θα πάψουν αυτήν την ακατάσχετη φλυαρία για τα πιο ασήμαντα θέματα που μόνο εκνευρισμό φέρνει…
Αυτό άλλωστε εφαρμόζεται και στις συνεδριάσεις άλλων φορέων και οργάνων.
Δεν είναι καινοφανές!
Μήπως να το δείτε κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου;
Μ.Ξ.


 Κανόνας Δημοκρατίας
Στη Δημοκρατία πολεμάμε με τις λέξεις και τα επιχειρήματα, κανόνας απόλυτος. Στη Δημοκρατία δηλαδή κάνουμε διάλογο με τις απόψεις. Που ακούγονται, που κατατίθενται, που συζητούνται και που με την ψηφοφορία γίνονται αποδεκτά ή απορρίπτονται. Η ισχύς της πλειοψηφίας δηλαδή.  Που μπορεί να μην συμφωνώ με το περιεχόμενο της άποψης που πλειοψήφισε, συμφωνώ όμως και αποδέχομαι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Διάλογος, λοιπόν, παράθεση επιχειρημάτων, ψηφοφορία, όπου η μειοψηφία αποδέχεται την άποψη της πλειοψηφίας.
Τίποτε καινούριο. 2.500 χρόνια πριν, σε μια πόλη με το όνομα Αθήνα, ξεκίνησε ο κανόνας αυτός. Είναι ο καλύτερος; Πιθανόν όχι. Όμως μέχρι τώρα, τίποτε καλύτερο δεν βρέθηκε.
-Προχωράμε επομένως Δημοκρατικά.
Γ.Δ.


Στόχος η λογική
Για να εξηγούμεθα: Οι συχνές αναφορές μας ως προς τη λειτουργία της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης ξεκινούν από το ενδιαφέρον μας για την ομαλή λειτουργία του δημοτικού συστήματος.
Δηλαδή, κάθε συμπολίτης που έχει σώας τα φρένας προσβλέπει στην ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν λεχθεί από τις αρχές ακόμη.
Κανείς όπου κι αν ανήκει ό,τι κι αν ψήφισε, δεν θέλει να βλέπει και ν’ακούει ένα δημοτικό συμβούλιο σαν… χάβρα των Ιουδαίων.
Η ήττα στις εκλογές, γνωρίζουμε πως δεν είναι καλός σύμβουλος. Όμως το να αρνείται κανείς την πραγματικότητα δεν τον βοηθά να πάει μπροστά.
Γι’αυτό θα πρέπει οι επικεφαλής, να κάνουν αυτοκριτική και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Γ.Δ.


Αλλοδαποί απατεώνες
Τελικά, ας μην κρυβόμαστε, οι Βούλγαροι απατεώνες μας πήραν χαμπάρι πόσο ανόητοι και εύπιστοι είμαστε, ενώ η αφέλειά μας σπάει ρεκόρ.
Αποδεδειγμένα, οι περισσότεροι δράστες-απατεώνες προέρχονται από τη Βουλγαρία. Πρόκειται γι’αυτούς που τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους, κυρίως γυναίκες και με τη δικαιολογία ότι ο γιος ή η κόρη τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ή άλλη σοβαρή υπόθεση, ζητούν χρήματα για να παρέμβουν, να βοηθήσουν και άλλες πολλές ψευτιές. Στόχος, να ξεγελαστεί το ηλικιωμένο άτομο και να τους δώσει το κομπόδεμα.
Το κόλπο έχει γίνει πολλές φορές και θύματα πάντα υπάρχουν, δυστυχώς.
Γ.Δ.


Επιστρέφει το MEGA
Το νέο κυκλοφόρησε και χαροποίησε τους φίλους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Μάλιστα, θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα με το ίδιο όνομα.
Επιστροφή λοιπόν μετά την ανώμαλη διακοπή που προήλθε από κυβερνητική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από το κανάλι προσπάθησε να κλείσει τα ΝΕΑ και Το ΒΗΜΑ. Το δεύτερο δεν το κατάφερε τελικά και το  MEGA επιστρέφει τροπαιοφόρο θα λέγαμε με όλο το πλούσιο αρχείο του που θα προβληθεί «τιμής ένεκεν».
Η ακριβής ημερομηνία επιστροφής δεν ανακοινώθηκε ακόμη αλλά πιθανότερη ημερομηνία αναφέρεται αρχές Μαρτίου, αρχή της Άνοιξης δηλαδή.
Γ.Δ.


Επίσκεψη από την Κοινότητα Σταυρούπολης
Να που δεν γκρινιάζουμε μόνον αλλά αποδίδουμε και τα του Καίσαρος, όταν μάλιστα μας τα μεταφέρουν με τα καλύτερα λόγια και επαινούν οι ίδιοι οι κάτοικοι.
Εν ολίγοις, οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Σταυρούπολης έζησαν μια μοναδική εμπειρία την επόμενη ημέρα το πρωί της πρόσφατης χιονόπτωσης.
Στο Λυκοδρόμιο λοιπόν, τους επισκέφτηκαν τους κατοίκους, στα σπίτια τους άτομα από τον δήμο και συζήτησαν μαζί τους εάν είναι καλά, εάν χρειάζονται κάτι για να τους το φέρουν και πριν φύγουν άφησαν το τηλέφωνό τους εάν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη να τους πάρουν.
Οι 25 κάτοικοι του χωριού έμειναν ενθουσιασμένοι για τη φροντίδα και το ενδιαφέρον εκ μέρους του δήμου. Και κάτι ακόμη. Οι δρόμοι πρωί-πρωί ήταν καθαροί από το χιόνι.
Στην περίπτωση τα πολλά τα λόγια περιττεύουν διότι υπάρχουν οι πράξεις. Και από αυτές κρίνονται όλοι, όχι από τα πολλά και παχιά λόγια.
Γ.Δ.


Ο Γρύπας το έμβλημα των Αβδήρων σε επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ!
Με πολλή χαρά υποδέχτηκε η τοπική κοινωνία την είδηση ότι θα κυκλοφορήσει νόμισμα των 2 ευρώ με τον Γρύπα, το μυθικό πτηνό με σώμα λιονταριού, σύμβολο της δύναμης και της σοφίας,  που απεικονίζονταν στα νομίσματα των αρχαίων Αβδήρων του 4ου και 5ου αι. π. Χ. Μ’ αυτό τον τρόπο η επίσημη πολιτεία τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την επανασύνδεσή της με τον εθνικό κορμό. Υπήρξαν βέβαια και κάποιες γκρίνιες από άλλες πόλεις της Θράκης αλλά η απάντηση που δίνει η ΤτΕ μέσω του χαράκτη Γιώργου Σταματόπουλου που φιλοτέχνησε την παράσταση είναι αποστομωτική. Η επιλογή έγινε με καθαρά ιστορικά κριτήρια και χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει κάποιο αίτημα από δήμο ή κάποιον φορέα.  Το νόμισμα των Αβδήρων ήταν το πιο διαδεδομένο και βρέθηκε σε πολλές ανασκαφές σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή επειδή η αρχαία πόλη των Αβδήρων ήταν η  πιο οικονομικά κραταιά πόλη της Θράκης και τα νομίσματά της κυκλοφορούσαν σ’ όλες τις ελληνικές πόλεις του αρχαίου κόσμου και όχι μόνο.
Και να γκρινιάξουμε κι εμείς: Ο γρύπας ήταν το σήμα – έμβλημα του καποδιστριακού δήμου Αβδήρων. Όταν όμως έγινε Καλλικρατικός ο τότε δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης το άλλαξε γιατί όπως υποστήριζε τότε,  δεν ήταν αντιπροσωπευτικό όλου του δήμου! (Οποία διάψευση: Να αντιπροσωπεύει όλη τη Θράκη και να μη αντιπροσωπεύει τον πρώην δήμο Βιστονίδας και Σελέρου, κατά τον κ. Τσολακίδη βεβαίως …βεβαίως)!
Και έτσι φτάσαμε να έχει ο δήμος ως σήμα, ένα …συνονθύλευμα συμβόλων δυσδιάκριτο και κακόγουστο!
Έτσι για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα όπως και ότι καλό θα είναι να παίρνουν οι πολιτικοί μας κάποια μαθήματα ως προς τι είναι σημαντικό και να μην κάνουν άστοχες δηλώσεις που θα τις βρίσκουν πάντα μπροστά τους!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…