Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση απόδοσης τιμής στον Κ. Θανόπουλο από την Ξάνθη

Πρόταση απόδοσης τιμής στον Κ. Θανόπουλο από την Ξάνθη

1
thanopoulos prosfati

Κατατέθηκε από τους «Πολίτες για την Ξάνθη», προκειμένου να αναγνωριστεί η συμβολή του στην προστασία και αναγνώριση του παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Πόλης

Πρόταση για την βράβευση του πρώην νομάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Θανόπουλου υπέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο οι «Πολίτες για την Ξάνθη», προκειμένου να αναγνωριστεί η συμβολή του στην προστασία και αναγνώριση του παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Πόλης. Στην πρότασή της η παράταξη αναφέρει: «ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, όχι μόνο του Δήμου και του Νομού, αλλά ολόκληρης της Θράκης, είναι ο παραδοσιακός οικισμός της Παλιάς Πόλης. Η αξία του είναι σήμερα ανεκτίμητη πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά και τουριστικά, ενώ αποτελεί και  σημαντικότατο  παράγοντα για την οικονομική ζωή του Δήμου μας και των πολιτών του!

Καθοριστικό ρόλο στην πανελλαδική αναγνώριση του οικισμού έχει παίξει ο Δήμος Ξάνθης με τις συστηματικές  παρεμβάσεις του τα τελευταία 30 χρόνια.

Όμως καταλυτικός ήταν ο ρόλος και αποφασιστικότητα του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Θανόπουλου, ο οποίος τη διετία 1975-1976,  παλεύοντας σχεδόν μόνος του, έσωσε στην κυριολεξία τον παραδοσιακό οικισμό.

Αυτός ο άνθρωπος δυστυχώς δεν έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα  από το Δήμο Ξάνθης.

Ρωτάμε:

-Σκοπεύει ο Δήμος, επιτέλους, να τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Θανόπουλου και τη συμβολή του στη διάσωση της Παλιάς Ξάνθης (ονοματοδοσία δρόμου, τοποθέτηση προτομής κλπ);

-Σκοπεύει ο Δήμος να επανεκδώσει το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Κωνσταντίνου Θανόπουλου ¨ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ¨, που αναφέρεται ακριβώς στο ιστορικό αλλά και στις τοπικές αντιδράσεις και  συγκρούσεις για την προστασία της Παλιάς Ξάνθης; Το πολύ χρήσιμο αυτό βιβλίο είχε εκδοθεί το 2005 από το ΠΑΚΕΘΡΑ με χρηματοδότηση του   Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έχει όμως ήδη εξαντληθεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…