Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην Ξάνθη

Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην Ξάνθη

0

Στις 12/2 λήγουν έξι συμβάσεις εργασίας- ερώτηση του Μπαράν Μπουρχάν στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 Μόνο μία φορά την εβδομάδα θα ανοίγει το γραφείο των ΕΛΤΑ στη Γενισέα

Σοβαρά προβλήματα υπολειτουργίας βρίσκονται ενώπιον των ΕΛΤΣΑ στο νομό Ξάνθης. Το θέμα ανέδειξε με ερώτηση και αναφορά του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, ρωτώντας επιμέρους ζητήματα για το κεντρικό υποκατάστημα της πόλης, αλλά και το γραφείο της Γενισέας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημειώνει στην ερώτησή του: «στις 12-2-2020 λήγουν οι συμβάσεις των 6 συμβασιούχων που απασχολούνται στα ΕΛΤΑ του Ν. Ξάνθης με εμφανή τον κίνδυνο κατάρρευσης της λειτουργίας τους καταστήματος λόγω έλλειψης προσωπικού στο ήδη επιφορτισμένο κατάστημα. Το συγκεκριμένο κατάστημα ΕΛΤΑ έχει επιβαρυνθεί, καθώς τα υποκαταστήματα στη Σταυρούπολη και στη Γενισέα θα λειτουργούν μόνο μια φορά της εβδομάδα  και αυτό μόνο για δύο ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των πελατών και εν γένει  των πολιτών του νομού. Στα ΕΛΤΑ Ξάνθης έχουν απομείνει μόνο 3 μόνιμοι υπάλληλοι να εκτελούν το αστικό δρομολόγιο με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή συντάξεων και επιδομάτων των πολιτών, ενώ  για την αγροτική διανομή απασχολούνται μόνο δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Επομένως, για να λειτουργήσει ορθά το κατάστημα, χρειάζονται 10 άτομα για το αστικό δρομολόγιο και τουλάχιστον 3 για το αγροτικό, καθώς και ένας οδηγός. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1)Τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Ξάνθης;».

Ακόμη, θέτοντας υπόψη του υπουργού σχετική επιστολή του δήμου Αβδήρων, αναφέρεται στο θέμα της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Γενισέας, το οποίο όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, θα ανοίγει μόνο μια φορά την εβδομάδα και αυτό για δύο μόνο ώρες, δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και του Δήμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα και μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη

Μειώθηκαν σε 23 τα κρούσματα στην ΑΜΘ- Σε άνοδο τα κρούσματα στην Καβάλα   Ο ΕΟΔΥ ανα…