Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το βιβλίο της Αγγελικής Πεχλιβάνη «Πεζή Οχούμενη» στο ΔΥΟ

Το βιβλίο της Αγγελικής Πεχλιβάνη «Πεζή Οχούμενη» στο ΔΥΟ

0

Παρουσίαση το απόγευμα της Παρασκευής

Οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ και το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ διοργανώνουν την  παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Πεχλιβάνη «Πεζή Οχούμενη» σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γλυκερία Μπασδέκη, ποιήτρια και ο Κώστας Καβανόζης, συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.

Το βιβλίο

Τα περισσότερα κείμενα που περιλαμβάνονται στη συλλογή “Πεζή οχούμενη” είναι κείμενα των ορίων· μετεωρίζονται ανάμεσα στον ποιητικό και στον πεζό λόγο, ανάμεσα στη δραματοποίηση και στην ειρωνική αποστασιοποίηση. Ο πυρήνας τους άλλοτε αφηγηματικός και άλλοτε δοκιμιακός ενδύεται την παρωδία και τον αυτοσαρκασμό, ενώ ο σκελετός τους αρθρώνεται με τα δομικά υλικά μιας εύφορης διακειμενικότητας. Από τη συλλογή δεν απουσιάζουν οι λυρικοί απόηχοι καθώς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια έμμετρη μουσικότητα.

Η συγγραφέας

Η Αγγελική Πεχλιβάνη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965 και σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Δημιουργική Γραφή” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με εισηγήσεις για τη λογοτεχνία (Χ. Βλαβιανός, Μ. Γκανάς, Ι. Καρυστιάνη, Γ. Σκαμπαρδώνης, Μ. Σουλιώτης κ.ά.) και έχει δημοσιεύσει φιλολογικά κείμενα και ποιήματα στα περιοδικά Πόρφυρας, Ποιητική, Παρέμβαση, Νέα Εστία, Στέπα, Νέα Ευθύνη κ.ά. Συμμετείχε στο βιβλίο “Η δημιουργική γραφή στο σχολείο” (Μεταίχμιο 2015) σε επιμέλεια της Σοφίας Νικολαΐδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Tale of X Cities” για φορείς και κατοίκους της Βορείου Ελλάδας

Δράσεις δικτύωσης και έκφρασης με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki Ένα νέο δίκ…