Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

0

-350 γρ. βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι)

-20 γρ. baking powder

-4 γρ. μαγειρική σόδα

-1 πρέζα αλάτι

-250 γρ. μέλι

-150 γρ. xυμό πορτοκαλιού

-3 αυγά + 2 ασπράδια

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

-1 κ.γ. βανίλια εσάνς

-1 κ.σ. κονιάκ

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 170 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι, πάρα πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ιδανικά σε ένα κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την εσάνς βανίλιας, το κονιάκ και πολτοποιούμε καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αλείφουμε περιμετρικά μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με λάδι και την αλευρώνουμε. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια την ασφαλίζουμε. (Σε αυτό το σημείο μέρος της λαδόκολλας θα βρίσκεται εκτός). Προσθέτουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 – 20 λεπτά, έτσι ώστε η βρώμη να απορροφήσει τα υγρά και να σφίξει.

Ψήνουμε για περίπου 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι τη στιγμή που θα βάλουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι και θα βγει σχεδόν στεγνό. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με μια πετονιά ή αν μπορούμε με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το κέικ στην μέση και απλώνουμε τη μισή κρέμα στο κάτω μέρος, τοποθετούμε το δεύτερο μέρος και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
  • Κέικ με σύκα και καρύδια

    -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα…
  • Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

    -2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό -3/4 φλιτζ. δημητριακά με φρούτα (π.χ. Fitness) -1/2 φλιτζ. …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…