Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

Κέικ Βρώμης με Πορτοκάλι

0

-350 γρ. βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι)

-20 γρ. baking powder

-4 γρ. μαγειρική σόδα

-1 πρέζα αλάτι

-250 γρ. μέλι

-150 γρ. xυμό πορτοκαλιού

-3 αυγά + 2 ασπράδια

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

-1 κ.γ. βανίλια εσάνς

-1 κ.σ. κονιάκ

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 170 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι, πάρα πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ιδανικά σε ένα κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την εσάνς βανίλιας, το κονιάκ και πολτοποιούμε καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αλείφουμε περιμετρικά μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με λάδι και την αλευρώνουμε. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια την ασφαλίζουμε. (Σε αυτό το σημείο μέρος της λαδόκολλας θα βρίσκεται εκτός). Προσθέτουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 – 20 λεπτά, έτσι ώστε η βρώμη να απορροφήσει τα υγρά και να σφίξει.

Ψήνουμε για περίπου 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι τη στιγμή που θα βάλουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι και θα βγει σχεδόν στεγνό. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με μια πετονιά ή αν μπορούμε με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το κέικ στην μέση και απλώνουμε τη μισή κρέμα στο κάτω μέρος, τοποθετούμε το δεύτερο μέρος και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…