Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πρώτη πίτα της χρονιάς από τους δικηγόρους

Η πρώτη πίτα της χρονιάς από τους δικηγόρους

0

Με ευχές για ειρήνη και προκοπή έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους οι δικηγόροι της Ξάνθης

Για μια ακόμη χρονιά οι δικηγόροι της Ξάνθης τήρησαν το έθιμο, κόβοντας την πρώτη πίτα του 2020, το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου, στο χώρο της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου. Δικηγόροι της Ξάνθης, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, μαζί με δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και τις τοπικές αρχές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε Υγεία και Ειρήνη για τη νέα χρονιά, επισημαίνοντας ότι και αν το πρώτο αφορά το Θεό για το δεύτερο και οι άνθρωποι έχουν λόγο και μπορούν να παλέψουν όλοι μαζί.

Λέγοντας ότι η ζωή είναι γλυκιά, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε μία παραβολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, με το μήνυμα να μη βλέπουμε μόνο το εφήμερο, αλλά κυρίως, όπως είπε «να σκεφτόμαστε τι αφήνουμε στο πέρασμα μας».

Τις ευχές τους στους συναδέλφους του απηύθυνε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαλάκης, ευχόμενος και του χρόνου να βρεθούν όλοι μαζί και να γιορτάσουν.

Τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλε με τη βοήθεια όλων των παρευρισκόμενων το μέλος του συλλόγου, συνταξιούχος πια, Αντώνης Παυλίδης.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, εκπρόσωποι του στρατοδικείου, της αστυνομίας και άλλων αρχών, ενώ με διπλή ιδιότητα δικηγόρου και περιφερειακού συμβούλου ο Κώστας Κουρτίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…