Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβληματίζουν οι νέες ορεινές διαδρομές μεταναστών και προσφύγων

Προβληματίζουν οι νέες ορεινές διαδρομές μεταναστών και προσφύγων

0

 Κρούσματα διαρρήξεων σε κατοικίες της ορεινής περιοχής. Ψάχνουν χρήματα και κοσμήματα. Τρεις οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών

 Ως μεμονωμένα περιστατικά τα αντιμετωπίζει η αστυνομία, ωστόσο θα αυξηθούν οι περιπολίες στους ορεινούς οικισμούς

 Προβληματισμό προκαλούν τις τελευταίες ημέρες μεμονωμένα, για την ώρα, περιστατικά διαρρήξεων σε κατοικίες της ορεινής περιοχής, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία ότι πρόκειται για «επισκέψεις» μεταναστών ή προσφύγων, που επιλέγουν ορεινές διαδρομές με σκοπό να αποφύγουν τις αστυνομικές περιπολίες.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα διαρρήξεων σε κατοικίες, ενώ σε μία από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», τα άτομα που μπήκαν στο σπίτι διέμειναν για κάποιες μέρες. Οι «επισκέπτες», όπως φαίνεται προβαίνουν σε επιφανειακό και όχι «επαγγελματικό» ψάξιμο, με σκοπό να βρουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ αφήνουν άθικτες ηλεκτρικές συσκευές και άλλα είδη.

Καθώς είναι γνωστό ότι σημαντική δύναμη των αστυνομικών διευθύνσεων της Θράκης έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, και λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά περιστατικά εντοπισμού και καταδίωξης διακινητών, είναι αναμενόμενο ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές, με σκοπό να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους. Μία από αυτές είναι η διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής που περνάει από την ορεινή Ξάνθη, φτάνει στη Δράμα και τις Σέρρες και στη συνέχεια τη συμπρωτεύουσα. Άλλη είναι η παραλιακή, όπου και εκεί έχουν εντοπιστεί ομάδες παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν μακρύτερα στην ενδοχώρα. Συχνή βέβαια είναι και η περίπτωση της διάβασης παράλληλα με την Εγνατία οδό, όπου είναι συχνό και άκρως επικίνδυνο το φαινόμενο της διέλευσης πεζών από το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου.

Πάντως, η αστυνομία προσεγγίζει το θέμα με μεγάλη προσοχή καθώς δεν έχει ακόμη σχηματίσει σαφή εικόνα. Για την ώρα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σαν μεμονωμένα, ωστόσο προγραμματίζεται να αυξηθούν οι περιπολίες στην ορεινή περιοχή για να αποφευχθούν αντίστοιχα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας μελετούν προσεκτικά τις διαδρομές προκειμένου να είναι σε θέση να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα της συχνότητας επιλογής κάθε διόδου και να αναμορφώσουν αν χρειαστεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…