Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το ετήσιο συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας στην ΠΑΜΘ το 2020

Το ετήσιο συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας στην ΠΑΜΘ το 2020

0

Συμφωνήθηκε κατά τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού TT WARSAW 2019, που συμμετείχε η Περιφέρειά μας

 Το σοβαρό πρόβλημα του «μπλοκαρίσματος» των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» επανέρχεται και με αυτή την αφορμή, τονίζει ο θεματικός αντιπεριφερειάρης Α. Τσώνης

Το ετήσιο συνέδριο των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας με περίπου 140 συμμετοχές πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Μάιο του 2020, όπως ανακοίνωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης.

Η διεξαγωγή του συμφωνήθηκε κατά την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TT WARSAW 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία από 21 ως 23 Νοεμβρίου 2019, και είχε ως αντικείμενο κάθε είδους δραστηριότητα από το χώρο του Τουρισμού και όλων των εναλλακτικών μορφών. Εκεί συμμετείχε και η Περιφέρειά μας με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και την Εκτελεστική Γραμματέα της ΠΑΜΘ κα. Κοσμίδου Ζωή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της ΠΑΜΘ είχαν την ευκαιρία να προβούν σε επαφές με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, όπως η κα. Natalia Podrez (marketing manager της TUI Πολωνίας),  η κα. Marta Wisniewska (mice section manager της LOT η οποία είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρία της Πολωνίας), με εκπροσώπους φορέων όπως ο κ. Grzegorg Chmielewski (Vice President) και η κα. Wieslawa Przybylska (executive director) του Πολωνικού Επιμελητηρίου Τουρισμού στο οποίο στεγάζονται οι μεγαλύτεροι Tour Operators της Πολωνίας, αλλά και με πλήθος τουριστικών πρακτόρων καθώς και με δημοσιογράφους που θα προβάλουν τις συνεντεύξεις που δόθηκαν, στα ΜΜΕ της χώρας τους.

«Πληγώνει» τον τουρισμό της Θράκη το «μπλόκο» των εξωτερικών πτήσεων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Σχετικά με την επικείμενη διοργάνωση του συνεδρίου των Πολωνών τουριστικών πρακτόρων τον Μάιο στην ΠΑΜΘ, ο κ. Τσώνος επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς η Ελλάδα αποτελεί για τους Πολωνούς «Νούμερο Ένα» ταξιδιωτικό προορισμό. «Σκοπός μας είναι οι 140 περίπου εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας να γνωρίσουν και τη δική μας περιοχή. Γι’ αυτό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθούν και εκδρομές γνωριμίας με όλη την περιοχή».

Με αφορμή τη διοργάνωση, ο κ. Τσώνος έθεσε και πάλι το ζήτημα αδυναμίας του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» να εξυπηρετεί πτήσεις εξωτερικού, πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στην περιοχή. Όπως είπε: «η προηγούμενη κυβέρνηση πέρυσι ανέκοψε τη δυνατότητα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με εξωτερικό βυτιοφόρο με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται φορολογικός έλεγχος και δεν εξασφαλίζεται η ποιότητα του καυσίμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον δυνατότητα ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιό μας. Οι πτήσεις εσωτερικού ικανοποιούνται καθώς δεν απαιτείται ανεφοδιασμός στο αεροδρόμιο, ωστόσο πλέον για τις μεγαλύτερες πτήσεις υπάρχει ανάγκη δημιουργίας αποθήκης καυσίμων, της οποίας το κόστος είναι περίπου μισό εκ. ευρώ. Αναμφίβολα αυτό το «μπλοκάρισμα» επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό μας και γι’ αυτό απέστειλα και σχετικό υπόμνημα στους υπουργούς Υποδομών και Τουρισμού και αναμένω την απάντησή τους».

Σχετικά με τη διοργάνωση του συνεδρίου πάντως, αυτή θα πραγματοποιηθεί είτε στην Καβάλα, είτε στην Αλεξανδρούπολη, ανάλογα με την πτήση charter που θα ναυλωθεί και τις απαιτούμενες συνεδριακές υποδομές.

Θετικές εντυπώσεις από την ανταπόκριση στην έκθεση της Βαρσοβίας

Σχετικά με την τουριστική έκθεση στη Βαρσοβία, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «έχοντας ως βασική επιδίωξη την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή μας, που άλλωστε ενδείκνυται για όλα τα είδη τουρισμού, η ΠΑΜΘ είχε δυναμική παρουσία, με άρτια οργανωμένο περίπτερο, επαρκές ενημερωτικό υλικό και υπηρεσιακούς παράγοντες διαθέσιμους να παράσχουν κάθε δυνατή πληροφορία στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης σχετικά με την περιοχή μας, τις διαθέσιμες υποδομές και όλα όσα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της» και πρόσθεσε: «ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης TT WARSAW 2019 ήταν πέραν των προσδοκιών ικανοποιητικός, με αποτέλεσμα η έκθεση να θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη. Ευχαριστούμε την διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας κα. Νίκη Νικολέτα Νικολοπούλου και τον Εμπορικό και Οικονομικό ακόλουθο της Ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία κ Νικόλα Χριστοδουλίδη, για την συμπαράσταση και το εξαιρετικό ενδιαφέρον που έδειξαν για την Περιφέρειά μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανασκευάζει ο Αθανασίου, κάνοντας λόγο για παρερμηνείες

Τονίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως …