Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μια ξεχωριστή παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με τους Έντιμους Απατεώνες

Μια ξεχωριστή παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με τους Έντιμους Απατεώνες

0

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ποια Ελένη;» ταξίδεψε για άλλη μια φορά εκτός συνόρων της Ξάνθης, ενθουσιάζοντας το κοινό της γειτονικής πόλης

 Με όρεξη και μεράκι, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Ξάνθης ετοιμάζεται για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, με ικανοποίηση για όσα τους επιφύλαξε το 2019

Η θεατρική οικογένεια των  Έντιμων Απατεώνων λανσάροντας τη νέα τους πρωτοβουλία ‘’Έντιμοι Απατεώνες on tour’’, κατάφεραν να βγουν από τα σύνορα της Ξάνθης και να δώσουν μια ταυτότητα εξωστρέφειας. Έτσι, στις 28 Δεκεμβρίου, μετά από τις εμφανίσεις τους στη Σκοπιά Σερρών, στη Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη επέλεξαν ως τελευταίο σταθμό για τη μουσικοθεατρική τους παράσταση ‘’Ποια Ελένη’’, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής. Ένα θέατρο γνωστό για τις υψηλού επιπέδου παραγωγές στη περιοχή της Θράκης, με τους δικούς του κανόνες και τις δικές του προδιαγραφές.

Σε ένα τέτοιο θέατρο κατάφεραν και ‘’τρύπωσαν’’ οι Έντιμοι Απατεώνες ξεσηκώνοντας τη πόλη από τις πρωινές κιόλας ώρες με την άφιξη τους στο θέατρο. Ολόκληρη η ομάδα έμοιαζε να λειτουργεί ‘’επαγγελματικά’’ με τον καθένα να γνωρίζει το πόστο του και τις ευθύνες που του αναλογούν. Από την ομάδα της ορχήστρας η οποία ήταν ντυμένη με χριστουγεννιάτικη διάθεση να δίνει το ρυθμό στις πρόβες, την ομάδα των σκηνικών να τοποθετεί με προσοχή τα σκηνικά και τα αντικείμενα στα καμαρίνια και τους συντελεστές του έργου να προβάρουν πυρετωδώς τα κομβικά σημεία του σεναρίου στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ μέσα σε ένα κλίμα οικογενειακό, όπως μας αναφέρουν συχνά.

Η ώρα έφτασε και στις 20.30 οι πόρτες του ΔΗΠΕΘΕ έκλεισαν καθώς η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά αφήνοντας αρκετούς φίλους και ενδιαφερόμενους εκτός παράστασης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Κυριαζής καλωσόρισε τη νεανική ομάδα στη σκηνή του θεάτρου και τους γνωστοποίησε πως είναι πολύ χαρούμενος που άνοιξε τις πόρτες του ΔΗΠΕΘΕ για πρώτη φορά σε μια νεανική ερασιτεχνική ομάδα όπως οι Έντιμοι Απατεώνες, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει η Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια και πως είναι ενθουσιασμένος για τη γνωριμία με τους Έντιμους από τη γειτονική Ξάνθη, καθώς βρήκε στο πλευρό του ένθερμους ‘’εραστές της τέχνης’’ και συνεργάτες για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στο πεδίο του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Το πάθος, η ζωντάνια και η αγάπη για το θέατρο είναι στοιχεία που κάνουν την ομάδα των Έντιμων Απατεώνων, ξεχωριστή.

Οι συντονιστές της ομάδας και τα ιδρυτικά μέλη που παρακολούθησαν τη παράσταση δήλωσαν την απόλυτη ευχαρίστηση τους για το αποτέλεσμα της βραδιάς που έχει όπως και σε κάθε τους εμφάνιση διπλό σκοπό. Αφενός, να ψυχαγωγήσουν  και να επικοινωνήσουν μέσω των μηνυμάτων της εκάστοτε παράστασης με το κοινό και αφετέρου, σταθερή στην αποστολή της ομάδας, να στηρίζει σε όποια πόλη και αν βρεθεί έναν φιλανθρωπικό φορέα για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε αυτή τη παράσταση, οι Έντιμοι Απατεώνες συνεργάστηκαν και συλλέξαν  τρόφιμα στερεάς μορφής για το Σύλλογο Τριτέκνων Ροδόπης.

Έτσι αποχαιρέτησε η θεατρική οικογένεια των Έντιμων Απατεώνων το θεατρικό χρόνο του 2019, ένα έτος όπου η ομάδα για πρώτη φορά έκανε τα πρώτα της βήματα εκτός Νομού, σημειώνοντας θετικές κριτικές στο ταξίδι της και προσκλήσεις για περαιτέρω συνεργασίες.

Καιρός για ξεκούραση και με το νέο έτος οι συντονιστές θα ανοίξουν τη συζήτηση για το νέο έργο, τα νέα μέλη που θα δεχτεί η ομάδα και τους νέους σταθμούς.

Ευχαριστούμε θερμά το κοινό που μας στηρίζει, σημείωσαν οι ίδιοι καταληκτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δύο λαλούν και όλοι διαβάζουν…»: Λέσχη ανάγνωσης στο Μουσείο

Νέο εργαστήριο για παιδιά με τη Δήμητρα Πυργελή   Η λέσχη ανάγνωσης «Δύο λαλούν και ό…