Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

0

Ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της Στεάουα για την αγορά της ΠΑΕ;

Μία μέρα πριν την συνεδρίαση της ΕΕΑ για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ένα εκατομμύριο ευρώ θα προχωρήσει η Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία και έφερε στο φως της δημοσιότητας το σχετικό έγγραφο-πρόσκληση. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ορίστηκε για την 9η Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη, την παραμονή δηλαδή της συνεδρίασης της ΕΕΑ, για τα όσα καταγγέλλει η πλευρά του Ολυμπιακού για τη μετοχική της σύνθεση.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ για τη σύγκλιση της έκτακτης Γ.Σ. ελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου, την ημέρα που είχε αρχικά προγραμματιστεί η συζήτηση της υπόθεσης της Ξάνθης ενώπιον της ΕΕΑ και αναβλήθηκε τότε για τις 10/1.

Εφόσον δεν υπάρχει απαρτία, τότε ως νέα και τελική ημερομηνία διεξαγωγής της έκτακτης ΓΣ της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ έχει οριστεί με βάση την πρόσκληση η 29η Ιανουαρίου.

Όπως προαναφέρθηκε, βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων ονομαστικών μετοχών και ακολούθως η τροποποίηση του καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας και η κωδικοποίησή του, με βάση το νέο μετοχικό κεφάλαιο που θα προκύψει.

Είναι άγνωστο αν η πρόσκληση για την έκτακτη ΓΣ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση που εκκρεμοδικεί στην ΕΕΑ ή εάν απλώς να συνέπεσαν οι ημερομηνίες.

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι θέλει να επενδύσει στην τοπική ομάδα

Παράλληλα με την είδηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ξάνθης, ρουμανικά Μέσα επιμένουν ότι ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου Τζίτζι Μπεκάλι, επιθυμεί να φύγει από τη Ρουμανία και σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στην Ελλάδα και να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας των προβλημάτων που έχει με τον νόμο.

Τα Ρουμανικά Μέσα αποκλείουν κάποια ομάδα από τις Big 4 καθώς έχουν υψηλό κόστος, και προσανατολίζονται σε κάποια μικρομεσαία ομάδα από το πρωτάθλημα, που οι ιδιοκτήτες τους να θέλουν να πουλήσουν, κάτι που «τυγχάνει» να κάνει η Ξάνθη το διάστημα αυτό, συνεπώς συμπεραίνουν ότι η ομάδα αυτή είναι η Ξάνθη.

Ο Ρουμάνος παράγοντας έχει σοβαρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος πως επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα.

«Η οικογένεια μου λέει να φύγουμε από την Ρουμανία εάν δεν μπορώ να την προστατεύσω. Πήγα στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο θέλω να γίνει για όλη την οικογένεια μου. Έδωσα χρήματα σε εκκλησίες, φτωχούς ανθρώπους και έσωσα ζωές. Για αυτό πήγα στην Ελλάδα για να ζητήσω ιθαγένεια για όλη την οικογένεια μου», τόνισε ο Μπεκάλι προσθέτοντας: «Ήμουν στη φυλακή και δεν θέλω να επαναληφθεί αυτό. Δεν θέλω τα εγγόνια μου να γεννηθούν ενώ βρίσκομαι στη φυλακή. Εάν θέλουν μπορώ να εκτίσω την ποινή μου στην Ελλάδα. Εκεί μπαίνεις φυλακή μόνο εάν σκοτώσεις, ας μου βάλουν βραχιόλι».

Η Ξάνθη αναφέρεται μαζί με αρκετά άλλα ονόματα, αλλά αποτελεί γεγονός ότι η ομάδα είναι ιδιαιτέρως γνωστή και δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στον Μπεκάλι αλλά και τους Ρουμάνους γενικότερα, αφενός λόγω του Λουτσέσκου, αλλά και διότι λόγω γεωγραφικής θέση είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός – συνολικά η Θράκη – για τον ρουμανικό πληθυσμό…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…