Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Υπάρχουν λεφτά για το β΄ τμήμα του κάθετου άξονα»

«Υπάρχουν λεφτά για το β΄ τμήμα του κάθετου άξονα»

0

Αυτό βεβαιώνει στο «Ε» το μέλος του Δ.Σ. της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, Αντώνης Πασχάλης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιφέρεια έχει δεσμεύσει 40 εκ. ευρώ

 

Τι έγιναν τα 40,5 εκ. ευρώ με υπογραφή Σ. Γιαννακίδη; «Δεν έγινε δέσμευση του ποσού», απαντά ο  κ. Πασχάλης

 

«Πέταξαν τα λεφτά» από τα υπόλοιπα των εκπτώσεων για το τμήμα κάθετου άξονα. Αυτό μας βεβαιώνει ο κ. Αντώνης Πασχάλης που είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Α.Ε. Μιλώντας στο «Ε» αποκαλύπτει πως το έργο αυτό που είναι σε εξέλιξη γίνεται με λεφτά εξ ολοκλήρου από το Interreg καθώς έπρεπε να απορροφηθούν τα 20 εκ. ευρώ που προέβλεπε το πρόγραμμα και πως τα 20 εκ. του υπουργείου (με υπογραφή Σπίρτζη) αλλά και τα 5 εκ. ευρώ της περιφέρειας ΑΜΘ (με υπογραφή Παυλίδη και στην συνέχεια Μέτιου) δεν έχουν μπει σε κάποιο… κουμπαρά για να διατεθούν για την δημοπράτηση του β΄τμήματος Δημάριο – Μελίβοια.

Α. Πασχάλης , μέλος Δ.Σ. Εγνατίας: «Λεφτά υπάρχουν για το β΄ τμήμα του κάθετου άξονα»

«Το θέμα με τα υπόλοιπα των εκπτώσεων για τα οποία γίνεται τόσος λόγος καθώς και με τα υπόλοιπα χρήματα από την περιφέρεια και το υπουργείο δεν υφίσταται γιατί δεν είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να λιμνάζουν 4 χρόνια τώρα. Ωστόσο δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης για το β’ τμήμα του κάθετου άξονα Ξάνθης. Η μελέτη είναι ώριμη και κάποια στιγμή θα δημοπρατηθεί. Δεν μπορούμε να δώσουμε προς το παρόν σαφές χρονοδιάγραμμα ωστόσο αυτό θα είναι το επόμενο τμήμα που θα δημοπρατηθεί», επισημαίνει ο κ. Αντώνης Πασχάλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιφέρεια έχει δεσμεύσει 40 εκ. ευρώ για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο εφόσον δεν υπάρχουν πλέον αυτά που είχαν διατεθεί. Ο κ. Πασχάλης δεν έδωσε άλλες πληροφορίες παρότι ήταν κάθετος ότι «λεφτά υπάρχουν για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης. Πηγές του «Ε» ωστόσο αναφέρουν η περιφέρεια έχει δεσμεύσει 40 εκ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.

Τι έγιναν τα 40,5 εκ. ευρώ με υπογραφή Σ. Γιαννακίδη;

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2019 ο τότε υφ. Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την απόφαση για ένταξη του β΄ τμήματος του κάθετου άξονα στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 40,5 εκ. ευρώ. Σε ρεπορτάζ του «Ε» στις 20 Ιουνίου αναφέρεται ότι : «Εξασφαλίστηκαν 40,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το β’ τμήμα του κάθετου άξονα της Ξάνθης» ενώ ο κ. Γιαννακίδης δηλώνει: «Εξασφαλίζουμε σήμερα τους πόρους για τη συνέχιση ενός ακόμη μεγάλου, σημαντικού και απαραίτητου έργου, μέσα από τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό Α.Ε. ως φορέα υλοποίησης».

Α. Πασχάλης: «Δεν έγινε δέσμευση του ποσού»

Παρά ταύτα ο κ. Πασχάλης υποστηρίζει πως είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο κ. Γιαννακίδης μπορεί να υπέγραψε αλλά δέσμευση του ποσού δεν έχει γίνει.

Έχει φτάσει στα «αφτιά» της Εγνατίας η παράκαμψη στη Σταυρούπολης

Τέλος σ’ ότι αφορά το ενδεχόμενο της σύνδεσης του κάθετου με την Σταυρούπολη μέσω παράκαμψης, ένα θέμα που αποκάλυψε το «Ε» ο κ. Πασχάλης επιφυλάχθηκε λέγοντας πως: «Υπάρχει μια επιθυμία που αφορά όμως βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου και όχι νέα χάραξη. Όμως δεν έχει γίνει κάποια μελέτη και είναι πρόωρο να συζητάμε για οτιδήποτε. Αντίθετα το τμήμα έχει ώριμη μελέτη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…