Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 3 εποχικές προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

3 εποχικές προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

0
dimarxio_topeirou-empros

Έως τις 21 Οκτωβρίου η υποβολή δικαιολογητικών

 

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών των Υπηρεσιών Ύδρευσης και Τεχνικής

Ειδικότερα θα προσλάβει 3 άτομα.

 

Αναλυτικά:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΥΕ Εργατών 1 (ένας) Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα Δύο (2) μήνες
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ.ΕΡΓΟΥ (JCB) 1 (ένας) Άδεια χειρισμού μηχανήματος έργου (JCB) (Ομάδα Β΄,1ης ειδικότητας) & Δίπλωμα οδήγησης Β΄κατηγορίας ή επαγγελματικό. Δύο (2) μήνες
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ.ΕΡΓΟΥ (GRADER) 1 (ένας) Άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (GRADER) (Ομάδα Α’, 3ης ειδικότητας) & Δίπλωμα οδήγησης Β΄κατηγορίας ή επαγγελματικό. Δύο (2) μήνες

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά :

Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Υπεύθυνη Δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 και ότι τους προηγούμενους 12 μήνες δεν έχουν εργαστεί σε φορείς του Δημοσίου τομέα όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 1 του Ν.3812/2009 και δεν έχουν κώλυμα πρόσληψης με δίμηνη σύμβαση σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.2 του Ν.2190/1994.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού.

Βεβαίωση για αριθμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Βεβαίωση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ (ΑΜΑ).

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά στο Γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Τοπείρου, Ταχ. Δ/νση: 67200 Εύλαλο Ξάνθης, μέσα σε προθεσμία πέντε ( 5 ) εργασίμων ημερών και συγκεκριμένα από Τρίτη 15-10-2019 έως Δευτέρα 21-10-2019 στoν αρμόδιo υπάλληλο Κιοσσέ Ιωάννη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες Δήμος Τοπείρου

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A5%CE%9F%CE%A3%CE%A9%CE%97%CE%A8-%CE%94%CE%9D%CE%A8?inline=true

 

 

 

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 46.483 θέσεις εργασίας

 

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ αναμένονται να προκηρυχθούν συνολικά το επόμενο διάστημα νέα προγράμματα για 46.483 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ ως εξής:

– Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 στους δήμους,

– Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμοι και Περιφέρειες για την απασχόληση 2.000 ανέργων ηλικίας από 55 ως 67 ετών

– Το πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών»

– Το τοπικό πρόγραμμα για 550 θέσεις εργασίας στην Δυτική Μακεδονία που απευθύνεται σε νέους ανέργους.

Κοινωφελή εργασία από τον Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους για 35.000 άνεργους.

Η υλοποίηση του νέου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα αφορά όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις κατάρτισης.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Πρόγραμμα 2.000 ανέργων

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους του ωφελούµενου µε ανώτατο όριο τα 600 ευρώ µηνιαίως.

 

Για κάθε ηµέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ηµερών το ανωτέρω µηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαµορφώνεται κάθε φορά, µειώνεται κατά 1/25.

Στο µισθολογικό και µη µισθολογικό κόστος συµπεριλαµβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγµατικές µηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη .

Για την πρόσληψη µακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια του προγράµµατος ορίζεται στους δώδεκα µήνες µε δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα µήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ηµερολογιακών ηµερών από τη λήξη του 12µηνου απασχόλησης.

Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55-67 ετών που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον άνω των δώδεκα μηνών.

Επιταγές κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους

Πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα,

συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα ανακοινώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης που λήγει την Δευτέρα 21-10-2019 και ώρα 12:00μμ. στο http://www.voucher.gov.gr. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει :

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες

– Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η επιταγή κατάρτισης αφορά στην οικονομική αξία ποσού έως 768€, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης 708€, καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους ύψους 60 ευρώ.

 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους με χρηματική επιδότηση

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» που απευθύνεται σε 5.000 ανέργους, πρώην αυτοαπασχολουμένους, που έκλεισαν την επιχείρησή τους και επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

 

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για τα πρόσωπα αυτά θεσπίζεται επιχορήγηση εισφορών από τον ΟΑΕΔ για 12 μήνες, με τους δικαιούχους να δεσμεύονται ότι θα διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για τρεις μήνες επιπλέον. Επίσης χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και μετά από αίτηση του δικαιούχου, το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και το ποσό της επιδότησης να ανέλθει έως και 36.000 ευρώ.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών».

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να είναι άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (∆ΟΥ) και σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας, να την έχουν διακόψει έως την 31/12/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υπαχθούν στο πρόγραμμα:

  • είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής
  • είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 ευρώ και ο αριθμός των δυνητικά ωφελούμενων ανέργων του προγράμματος, κατανέμεται ηλικιακά ως εξής:

  • 18-29 ετών: 2.000 άτομα
  • 30-66 ετών: 8.000 άτομα.Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

    mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…