Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νηνεμία μετά την …μπόρα στην Οικονομική

Νηνεμία μετά την …μπόρα στην Οικονομική

0

Αφαίρεση ραμπών και ασφαλτοστρώσεις στην Λεύκη

 

Δήλωση Μελισσόπουλου: «Δεν εμπιστεύομαι αυτή τη δημοτική αρχή και τις ενέργειές της»

 

 

 

 

Με συνοπτικές και συναινετικές στην πλειοψηφία τους διαδικασίες εγκρίθηκαν τα θέματα της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου στις 2.30 το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα:

Αφαίρεση ραμπών και ασφαλτοστρώσεις στην Λεύκη

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ανακεφαλαιωτικός πίνακα για το έργο συντήρησης οδών και κοινοχρήστων χώρων. Διευκρινιστικά ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης ανέφερε πως τα έργα αφορούν αφαίρεση των ραμπών που είναι παράνομες. Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε να διευκρινιστεί αν υπονοείται ότι η μελέτη που έκαναν οι τεχνικές υπηρεσίες επί των ημερών του είναι παράνομη. Η απάντηση ήταν ότι οι ράμπες προϋπήρχαν και τώρα βάσει του νόμου αφαιρουνται. Επίσης η κα Μανά σε σχετική ερώτηση του κ. Παπαχρόνη διευκρίνισε  πως η ανάγκη για ασφαλτοστρώσεις δεν σταματά ποτέ. Και το δεύτερο θέμα αφορούσε ασφαλτοστρώσεις και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων του οικισμού της Λεύκης. Ο κ. Ζερενίδης ανέφερε πως κατά τις εργασίες βρέθηκε παλιά τσιμεντόστρωση, κι αυτό δεν αναφερόταν στην μελέτη και γι αυτό γίνεται με μια διορθωτική. Ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επιμόνως να μάθει πότε έγινε η τσιμεντόστρωση δεδομένου ότι πάνω από τσιμέντο δεν στρώνεται άσφαλτος. Όπως είπε ο κ. Ζερενίδης ήταν πολύ παλιά και δεν ήταν δυνατόν να την γνωρίσουν οι υπηρεσίες που έκαναν την μελέτη ωστόσο είπε πω το θέμα «θεραπεύεται». Στο σημείο αυτό ο κ. Ηλιάδης απευθύνθηκε στον κ. Φανουράκη και του υπενθύμισε ότι εκείνος ψηφίζει το  θέμα που δεν ψήφιζε ο ίδιος όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Να σημειώσουμε ότι η σύμβαση είναι 200.000 ευρώ και η δαπάνη αφαίρεση της τσιμεντόστρωσης 4.000 ευρώ.

Δήλωση Μελισσόπουλου: «Δεν εμπιστεύομαι αυτή τη δημοτική αρχή και τις ενέργειές της»

Το τρίτο θέμα αφορούσε το συνοπτικό διαγωνισμό για τον καθαρισμό των αθλητικών χώρων . Η κα Σπανού διευκρίνισε ότι είναι ετήσιος και ότι υπάρχει ενδιαφέρον και όχι μόνο από την Ξάνθη. Ειπώθηκε επίσης ότι δεν επαρκεί το προσωπικό της Καθαριότητας για να αναλάβει την καθαριότητα και των αθλητικών χώρων γι αυτό ο δήμος το αναθέτει σε ιδιώτες μέσω διαγωνισμών. Ο κ. Παπαχρόνης ζήτησε να γίνει ανά τριετία ο διαγωνισμός ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη έκπτωση. Ο φετινός έκλεισε στις 66.000 ευρώ. Ο κ. Σταυρακάρας τόνισε πως χρειάζεται σε μόνιμη βάση συνεργείο καθαρισμού για τους αθλητικούς χώρους ειδικά για το γήπεδο της Ασπίδας και το Αμοιρίδιο. Ο κ. Φανουράκης αποδέχτηκε να εξετάσει το αίτημα του κ. Παπαδόπουλου στην επόμενη μελέτη να μπει ως όρος περισσότερες ώρες καθαρισμού.

Στα επόμενα θέματα άξιο αναφοράς είναι ότι ο κ. Μελισσόπουλος δεν ψήφισε δύο θέματα που αφορούσαν έγκριση μετακίνησης του δημάρχου, του αντιδημάρχου κ. Φανουράκη, της κας Σπανού και της κας Γκαϊντατζή στην Αθήνα για να ενημερωθούν για θέματα αθλητισμού από τον κ. Αυγενάκη αλλά και για το ΤΕΒΑ και τον Φιλόδημο. Η αιτιολογία που τόνισε με έμφαση ο κ. Μελισσόπουλος είναι ότι μειοψηφεί γιατί δεν εμπιστεύεται αυτή την δημοτική αρχή και τις ενέργειά της . Επίσης δεν ψήφισε και ένα θέμα που αφορούσε την έγκριση παραλαβής πρωτοκόλλων. Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι μετά την παραίτηση του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου από εκπροσώπου του δήμου στο πρόγραμμα «υγιείς πόλεις» αναλαμβάνει  ο αντιπρόεδρος κ. Χουσεϊνογλου Τιμούρ και θα εκπροσωπήσει τον δήμο στις 14 – 16 Νοεμβρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …