Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Στα «σκαριά» μεγάλη επένδυση στην Ξάνθη

Στα «σκαριά» μεγάλη επένδυση στην Ξάνθη

0

Από την εταιρεία Κορωνάκης Δ. ΑΒΕΕ – Αγόρασε και θα λειτουργήσει το εργοστάσιο «Καλώδια Ξάνθης ΑΕ» στα Κιμμέρια

 

 

Θα προσλάβει 100 άτομα σε πλήρη λειτουργία – Ο πρόεδρος της εταιρείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη και επισκέφθηκαν το εργοστάσιο – Η εταιρεία είναι μέλος της πρωτοβουλίας  «ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

 

 

Ένα καλό νέο για την τοπική κοινωνία και οικονομία έρχεται να «ταράξει» τα ήσυχα νερά στον τομέα των επενδύσεων στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια επένδυση από την εταιρεία Κορωνάκης Δ. ΑΒΕΕ που έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις και πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο «Καλώδια Ξάνθης» στα Κιμμέρια που έχει κλείσει.

Θα προσλάβει 100 άτομα σε πλήρη λειτουργία

Η εταιρεία είναι μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που πραγματοποίησε την 7η ολομέλειά της στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο. Στην εκδήλωση εκτός από τον πρόεδρο της πρωτοβουλίας κ. Άγι Πιστιόλα παραβρέθηκε και ο κ. Κωνσταντίνος  Κορωνάκης ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας. Ο κ. Κωνσταντίνος Κορωνάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και μαζί επισκέφτηκαν το εργοστάσιο των Καλωδίων στα Κιμμέρια. Σύμφωνα με πληροφορείς μας ο κ. Τσέπελης ενημερώθηκε για την επένδυση από τον κ. Κορωνάκη καθώς επίσης και για τις θέσεις εργασίας που θα απασχολήσει. Όπως του είπε σε πρώτη φάση θα προσλάβει 50 – 60 άτομα και σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο θα απασχολεί 100 άτομα. Ο κ. Τσέπελης αναγνωρίζοντας τη σημασία που θα έχει μια τέτοια επένδυση για τον δήμο μας επεσήμανε στον κ. Κορωνάκη ότι ο δήμος θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί.

Καταγραφή των  «κουφαριών» – Ο Κορωνάκης δίνει το παράδειγμα για δεύτερη ευκαιρία και σ’ άλλες εταιρείες

Το Εργοστάσιο «Καλώδια Ξάνθης» προετοιμάζεται για να λειτουργήσει

Ο κ. Τσέπελης  και ο κ. Κορωνάκης συζήτησαν και κάτι ακόμη που αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμαρχο Ξάνθης και μάλιστα αναφέρθηκε πολλές φορές γι αυτό στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Αφορά τα κλειστά εργοστάσια τα λεγόμενα «κουφάρια» που είναι πολλά μέσα στα όρια του δήμου και διάσπαρτα σ’ όλο το νομό μας. Το σκεπτικό είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτά και μάλιστα έτσι θα ονομαστεί η δράση. Έτσι συζητήθηκε πως μπορεί το παράδειγμα του κ. Κορωνάκη να το ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες αγοράζοντας αν είναι εφικτό εγκαταστάσεις και να μεταφέρουν δραστηριότητες σ’ αυτές. Συμφώνησαν λοιπόν σε πρώτη φάση να γίνει μια καταγραφή αυτών των εργοστασίων και ο κ.  Κορωνάκης να συνδράμει στην προσπάθεια αναζήτησης επιχειρήσεων που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του

Ποια είναι η εταιρεία Κορωνάκης Δ. ΑΒΕΕ

Την 30ή καλύτερη θέση της λίστας των πιο κερδοφόρων βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας κατέλαβε η εταιρεία Κορωνάκης Δ. ΑΒΕΕ, ηγέτιδα στην Ευρώπη στην κατασκευή σχοινιών, συρματόσχοινων και κάβων. Η επιχείρηση αυτή εμφάνισε κατά το 2017 κύκλο εργασιών 40,6 εκατομμυρίων ευρώ και προ φόρων κέρδη10,7 εκατ. ευρώ καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση μεταξύ των 1.500 σημαντικότερων βιομηχανικών επιχειρήσεων .

H εταιρεία “Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ”, διακρίνεται για την καινοτομία και τη συνεχή της αναπτυξιακή πορεία, διατηρώντας τη βάση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1967 από τους ως και σήμερα ιδιοκτήτες της, τον κ. Δημήτρη Κορωνάκη και την κυρία Ελένη Κορωνάκη, ενώ το τιμόνι της επιχείρησης κρατά ο γιος τους, κ. Κωνσταντίνος Κορωνάκης.

Εξυπηρετώντας τους κλάδους της ποντοπόρου ναυτιλίας, της βιομηχανίας, της ιχθυοκαλλιέργειας, του yachting και των Offshore θαλάσσιων κατασκευών, η εταιρεία είναι 100% Ελληνική, με τα προϊόντα της να παράγονται στο εργοστάσιό της στη Θήβα. Η παραγωγική αυτή μονάδα είναι αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, αλλά και από τους χρήστες, χάρη στην υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την τεχνική τους υπεροχή.

Η επιχείρηση Κορωνάκης έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο αποθηκών και παρέχει αδιάλλειπτη εξυπηρέτηση στα μεγαλύτερα λιμάνια της υφηλίου ξεκινώντας από τον Πειραιά ως τη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, τη Νέα Ορλεάνη, το Λος Αντζελες, τον Παναμά, τη Σιγκαπούρη και τη Φουτζέιρα, το Ντέρμπαν, το Κέιπ Τάουν, το Ρότερνταμ, το Αμβούργο, την Αμβέρσα, το Λιβόρνο, την Ταραγκόνα, το Αλτζεσίρας και το Λας Πάλμας.

Ακόμα, η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε σε νέες επενδύσεις στο εντυπωσιακό εργοστάσιό της, το οποίο καλύπτει 40.000 τ.μ. κλειστού χώρου και πάνω από 100.000 τ.μ. ανοιχτών εγκαταστάσεων, όπου διατίθενται σε στοκ μεγάλα αποθέματα ναυτιλιακών αλυσίδων και αγκυρών.

Η επιχείρηση Κορωνάκης έγινε πρόσφατα μέλος της κίνησης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που προωθεί με συστηματικό τρόπο την ιδέα ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantahopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…