Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φθινοπωρινό κέικ με σταφύλια

Φθινοπωρινό κέικ με σταφύλια

0

-140 γρ. αμυγδαλόσκονη

-140 ml ελαιόλαδο

-140 γρ. caster sugar

-100 γρ. γιαούρτι

-140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-2 αυγά

-250 γρ. σταφύλι (σουλτανίνα)

-1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε πρώτα τη ζάχαρη και μετά το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την αμυγδαλόσκονη (λίγη-λίγη) και το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι.

Λαδώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο.  Ρίχνουμε το μισό μείγμα, σκορπίζουμε με το χέρι το σταφύλι να πάει παντού και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-50 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…