Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 100 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου από το Δροσερό στα σχολεία της πόλης

100 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου από το Δροσερό στα σχολεία της πόλης

0

Ευχές για τη νέα χρονιά και ευχαριστίες από την «Ελπίδα». Παραμένει σε εκκρεμότητα η εύρεση ενός σχολικού λεωφορείου

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» και η πρόεδρός του Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με ανακοίνωση, εύχονται στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και δηλώνουν την ικανοποίησή τους για τη φοίτηση 100 παιδιών δημοτικού και νηπιαγωγείου στα σχολεία της πόλης, ενώ τον Ιανουάριο ήταν μόλις 27.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι 13 χρόνια προσπαθειών του συλλόγου μας, έθεσαν επιτέλους τις βάσεις για την δημιουργία σωστών και δημιουργικών πολιτών στον οικισμό μας με την μετακίνηση επιτέλους ενός μικρού προς το παρόν αριθμού παιδιών από τον οικισμό μας στην πόλη της Ξάνθης. Είναι προφανές ότι τούτο θα συμβάλλει στην ενσωμάτωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού μαθητών στην κοινωνία της Ξάνθης και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό γονιών ώστε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους στο τομέα της εκπαίδευσης και να τα βοηθήσουν να ενταχθούν σε δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Χρειάστηκε χρόνος, κόπος και υπομονή πολλή για να φτάσουμε σε αυτή την μέρα. Τον Ιανουάριο του 2019, εντάχθηκαν οι πρώτοι 27 μαθητές του οικισμού μας. Σήμερα φτάνουν στους 50 μαθητές δημοτικού, και επιπλέον 50 νηπιαγωγείου, για τους οποίους έχει βρεθεί θέση σε νηπιαγωγεία της Ξάνθης, αλλά δυστυχώς περιμένουν να βρεθεί ένα ακόμη σχολικό λεωφορείο…

Οι επαφές του Συλλόγου μας για να επιτύχουμε τον στόχο μας ήταν με κάθε τοπική αρμόδια υπηρεσία Παιδείας ως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αναμένουμε πολλά ακόμη, και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά και τους γονείς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνεργάστηκαν στην προσπάθεια μας και ελπίζουμε να  συνεχίσουμε να τους έχουμε συνοδοιπόρους στο έργο μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

35 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα-Χωρίς κρούσμα η Ξάνθη

13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου   Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγ…