Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

0

 Βάρεσαν διάλυση στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Το’ κλεισαν το μαγαζί και έβγαλαν μάλιστα και τα τηλέφωνα. Πολλά τα ερωτήματα. Παραμένει ή όχι γραμματέας ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου; Αληθεύει ότι παρατήθηκαν τα μέλη; Θα γίνουν και πότε αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων μελών του οργάνου; Αναζητείται ο κ. Στάθης Γιαννακίδης. Ο γραμματέας πλέον έχει αποκτήσει θεσμικό ρόλο και τον συναντάμε σε Αγιασμούς πλάι πλάι με τον δήμαρχο.
Μ.Ξ.


Έγιναν;
Γκρινιάξαμε και τελικά η ασφαλτόστρωση στο άλλο μισό της δυτικής εξόδου υλοποιήθηκε. Και μάλλον θα πρόκειται για την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων.
Δεν ρωτάμε, το θεωρούμε αυτονόητο ότι πριν έγιναν οι συνεργασίες με ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΞ, για να μην έχουμε σκαψίματα αύριο-μεθαύριο.
-Έγιναν όμως;
Γ.Δ.


Η ετήσια παρέα του λαγού
Υπάρχουν διάφορες παρέες που βρίσκουν αφορμή για συνάντηση. Ολιγομελείς, πολυμελείς, δεν έχει σημασία. Πάντα δε υπάρχει μια αιτία ή αφορμή. Συνήθως είναι αντροπαρέες, περίπου στην ίδια πάνω-κάτω ηλικία. Η συνάντηση υλοποιείται φυσικά σε ταβέρνα εκτός πόλης και συνοδεύεται με κατανάλωση τσίπουρου.
Μια τέτοια παρέα λοιπόν είναι αυτή που συναντάται κάθε χρόνο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του λαγού. Μάλιστα, λαγός είναι το
κρέας που καταναλώνεται στην συνάντηση αυτή. Γι’αυτό και ονομάστηκε η ετήσια συνάντηση του λαγού.
Φέτος πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της ταβέρνας «Ανάστα»  λίγο μετά τη Γενισέα προς τα Άβδηρα. Η πρωτοβουλία της ετήσιας συνάντησης ανήκει στον Ηρακλή Μουσικάκη, δεινό κυνηγό των λαγών.
Η συνάντηση διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ κι έκλεισε με την ευχή της ανανέωσης για το 2020.
Γ.Δ.


Αλλαγές διοικητών στα Νοσοκομεία
Σιγά-σιγά κάποιοι διοικητές Νοσοκομείων που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι πλέον συνειδητοποιημένοι, παραιτούνται μόνοι τους κι αποχωρούν…
Για τους υπόλοιπους θα γίνουν αλλαγές, παρότι ο Πολάκης είχε φροντίσει να τους κάνει δώρο παρατείνοντας τη θητεία τους!
Τέλος πάντων, οι αλλαγές θα γίνουν, είναι κυβερνητική απόφαση. Σημασία έχει στη θέση αυτή να πάνε άνθρωποι που γνωρίζουν, που έχουν σχέση με το αντικείμενο και έχουν διάθεση προσφοράς κι όχι αποκατάστασης επαγγελματικής.
Γ.Δ.


Θανασάκης ο μετακλητός
Επανήλθε μετά από τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Θανασάκης ο Πολιτευόμενος ως μετακλητός υπάλληλος πλέον κι άρχισε τις δηλώσεις. Ναι για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο μιλάμε, γι’ αυτό τον τιτάνα της πολιτικής σκηνής της χώρας. Ο οποίος παραμένει ακόμη πρόεδρος ενός κόμματος-σφραγίδας, της μισής ΔΗΜ.ΑΡ. (η άλλη μισή βρίσκεται στο ΚΙΝΑΛ) κι ενώ δεν έχει εκλεγεί ποτέ με την ψήφο των πολιτών, καταφέρνει να βγαίνει πάντα στον αφρό. Ο Αλέξης Τσίπρας του εξασφάλισε ένα μισθό προσλαμβάνοντάς τον ως μετακλητό. Μαζί προσέλαβε άλλη μία προσοντούχα νέα, την πρώην υπουργό Μακ.-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αυτή με τους πολλούς κοινωνικούς αγώνες. Και οι δύο απέτυχαν να εκλεγούν στις 7 Ιουλίου, αλλά δεν χάθηκαν… απλά διορίστηκαν.
Ο Θανασάκης μάλιστα άρχισε να κάνει και δηλώσεις (ως αρχηγός κόμματος) και να μιλήσει για τους μετακλητούς που προσέλαβε… ο Μητσοτάκης (!) καταγγέλλοντάς τον ότι έκανε «τρομερή αύξηση μετακλητών και κόστους στο επιτελικό κράτος»…
Ακούγοντας τις δηλώσεις αυτές, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι “ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος δεν έχει τον Θεό του”!


Θετική αποδοχή της κυβέρνησης
Δεν θα αναφερθούμε σε νούμερα και ποσοστά γιατί αυτά αλλάζουν πότε προς τα πάνω και πότε προς τα κάτω. Απλά θα σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, σε υψηλό ποσοστό εκ μέρους της κοινής γνώμης, είναι θετική η άποψη γι’αυτήν.
Οι πολίτες δηλαδή της αναγνωρίζουν οργανωτική προετοιμασία, σύντομη στελέχωση με ικανούς τεχνοκράτες, διάθεση επίλυσης χρονιζόντων θεμάτων αναπτυξιακής μορφής, άμεσα αντανακλαστικά και παρεμβάσεις αντιγραφειοκρατικές.
Η πρώτη εικόνα των δύο μηνών είναι θετική και δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς.
Γ.Δ.


Τα εύκολα ΟΧΙ
Όχι στις ανεμογεννήτριες, όχι στα φωτοβολταϊκά, όχι στις κεραίες, όχι στα λατομεία μαρμάρου, όχι στον χρυσό, όχι στην ανάπτυξη γενικώς. Παντού ΟΧΙ. Όχι στην ανάπτυξη των λιμανιών, αεροδρομίων, των υδροπλάνων, όχι στη λογική και την οικονομική πραγματικότητα.
Με αρνήσεις όμως καμία χώρα δεν πάει μπροστά, δεν ευημερεί, δεν γίνονται επενδύσεις, δεν ανοίγουν δουλειές για τους νέους μας. Οι οποίοι στο τέλος φεύγουν στα ξένα, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, μη μπορώντας να εξηγήσουν το μένος εναντίων των επενδύσεων κάποιων πολιτικών παρατάξεων οι οποίοι επικαλούνται μάλιστα είτε «το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου» ή το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» όπως το λένε.
-Εύκολα ΟΧΙ αλλά δύσκολα ΝΑΙ για κάποιους. Ο κατάλογος μεγάλος δυστυχώς.
Γ.Δ.


Εξελίξεις προσεχώς…
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση στο νομό μας αλλά εκτός αστικού ιστού από μεγάλη εταιρεία εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα και θα συγκεντρώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προς το παρόν το αίτημα αναμένεται να εξεταστεί.
Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες άμεσα.
Ε.Δ.


Σημαντικό μέτρο για το μεταναστευτικό
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την διόγκωση του μεταναστευτικού ρεύματος, η κυβέρνηση πήρε -μεταξύ άλλων -ένα σημαντικό μέτρο που σίγουρα θα αποσυμφορήσει την κατάσταση και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αθρόα είσοδο οικονομικών μεταναστών στη χώρα.
Άλλαξε λοιπόν το θεσμικό πλαίσιο χορήγησης ασύλου, καταργώντας τον δεύτερο βαθμό εξέτασης προσφυγών που είχε εισάγει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δηλαδή όλοι οι παρανόμως εισερχόμενοι μετανάστες στη χώρα, έκαναν αίτηση ασύλου. Για όσους δε αυτή απορρίπτονταν διότι προέρχονταν από χώρες που δεν δικαιούνται άσυλο, είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση του αιτήματός τους σε δεύτερο βαθμό. Και φυσικά λόγω γραφειοκρατίας, αυτό γινόταν σε αρκετούς μήνες ή και χρόνια. Στο διάστημα αυτό είχαν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην επικράτεια και να βιοπορίζονται κατά βούληση (παράνομο εμπόριο και εργασία κυρίως). Πλέον με την αλλαγή του πλαισίου, σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός τους, θα επαναπροωθούνται άμεσα στην Τουρκία. Επιπλέον αποφασίστηκε η Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό χιλιάδων ατόμων που έχει απορριφθεί η αίτησή τους αλλά αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν παράνομα. Οι έλεγχοι αυτοί έχουν αποδώσει και έχουν εντοπιστεί ήδη μερικές χιλιάδες, για τους οποίους δρομολογείται άμεσα η διαδικασία επιστροφής τους….
Κ.Λ.


Κίνδυνος για τις κοινωνίες οι καταδιώξεις διακινητών μεταναστών
Σε έξαρση βρίσκεται το προσφυγικό και το βλέπουμε και στην περιοχή μας που αποτελεί πέρασμα. Καθημερινά συλλαμβάνονται στην Εγνατία και νέοι διακινητές που μεταφέρουν μέσα σε οχήματα μετανάστες και πρόσφυγες. Τις περισσότερες φορές όταν εντοπιστούν από την Τροχαία και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα με οδυνηρές συνέπειες αφού προκαλούν πολύνεκρα δυστυχήματα. Τις προάλλες ο διακινητής με 13 μετανάστες πέρασε με κόκκινο από το φανάρι του κόμβου των Αβδήρων και μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο χωριό όπου και εγκλωβίστηκε ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στα μπαλκόνια τους, οι μανάδες αναζητούσαν τα παιδιά τους που ως συνήθως παίζουν αμέριμνα ακόμα στους δρόμους των χωριών. Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα από την Τροχαία. Δεν μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο έναν οικισμό στην προσπάθεια τους να συλλάβουν ύποπτα οχήματα. Τι θα γινόταν αν χτυπούσε κάποιο παιδί ή κάποιον οποιοδήποτε που η κακιά η τύχη το ‘ φερε να είναι στο δρόμο του;
Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η δημόσια ασφάλεια. Ποιο το όφελος δηλαδή να συλληφθούν για την πολιτεία όσοι παρανομούν και να χαθούν ανθρώπινες ζωές αθώων πολιτών από δυστυχήματα;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…