Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Το leader των ιδιωτών στο επίκεντρο της συζήτησης Σκρέκα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας

Το leader των ιδιωτών στο επίκεντρο της συζήτησης Σκρέκα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας

0

Ο Στέφανος Γεωργιάδης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να υπάρξει προγραμματισμός επιπρόσθετης χρηματοδότησης για το Leader στις αναπτυξιακές εταιρείες

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στα πλαίσια των επαφών με τα στελέχη της νέας Κυβέρνησης για θέματα αρμοδιότητας και κοινού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση εστιάσθηκε στην διερεύνηση των δυνατοτήτων επιπρόσθετης χρηματοδότησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ειδικότερα το Leader, το οποίο είναι σε εξέλιξη η υποβολή προτάσεων των ιδιωτών επενδυτών με καταληκτική ημερομηνία την 23η Σεπτεμβρίου 2019. Συζητήθηκε η κατεύθυνση ενίσχυσης επενδύσεων στον αγροδιατροφικό κλάδο, όπου έγινε σαφές από τον Υφυπουργό κ. Σκρέκα, ότι προτεραιότητα έχουν οι επενδύσεις από παραγωγικές επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκε επίσης ότι κλάδοι που έχουν πολλαπλές επιλογές ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης επενδύσεων, θα είναι προτιμότερο να εντάσσονται στα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί ειδικά γι αυτούς, όπως ο κλάδος της οινοποιίας.

«Η επιτάχυνση επίσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην διαχείριση των προγραμμάτων, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και του Υπουργείου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων που υπήρχε», τόνισε ο πρόεδρος, που ζήτησε να υπάρξει προγραμματισμός επιπρόσθετης χρηματοδότησης για το Leader στις αναπτυξιακές εταιρείες, σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν με την κατάθεση των προτάσεων των επενδυτών κατ΄ εκτίμηση, πριν ακόμη από την τελική αξιολόγηση των προτάσεων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Επίσης ζήτησε να επανέλθει και το ποσοστό χρηματοδότησης της τεχνικής βοήθειας που αφορά τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, για τα έργα που θα ενταχθούν λόγω της επιπρόσθετης χρηματοδότησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…