Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 3 προσλήψεις στην ΔΕΗ Ξάνθης

3 προσλήψεις στην ΔΕΗ Ξάνθης

0

Εγκρίσεις ΑΣΕΠ για πρόσληψη εποχικού προσωπικού

 

 Τo χρονικό διάστημα από 23 Μαΐου μέχρι 7 Ιουνίου 2019 το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πλήρωση των παρακάτω θέσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου ή έργου σε φορείς του δημόσιου τομέα.

3 προσλήψεις στην ΔΕΗ Ξάνθης

Φορέας Τηλέφωνο Πόλη Ειδικότητα Θέσεις
ΔΕΗ ΑΕ ΔΠΒΕ/Κατ/μα Πωλήσεων Ξάνθης   2310482277   ΞΑΝΘΗΣ   ΔΕ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ   2
ΔΕΗ ΑΕ ΔΠΒΕ/Κατ/μα Πωλήσεων Ξάνθης   2310482277   ΞΑΝΘΗΣ   ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ   1

 

1 πρόσληψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

 

* 1 ΥΕ Εργατών

Αιτήσεις μέχρι 19.7.2019.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C%CE%98%CE%934653%CE%A04-%CE%A1%CE%A9%CE%95?inline=true

 

 

8 προσλήψεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

* 4 ΔΕ ή ΥΕ Οδηγών

* 4 ΔΕ Συνοδών

Υποβάλλονται αιτήσεις.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A5%CE%A1%CE%934653%CE%A0%CE%A3-%CE%A4%CE%9B5?inline=true

 

 

Voucher: Πρόγραμμα με επίδομα 2.800 ευρώ για ανέργους του ΟΑΕΔ

 

Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 25-45 ετών με επίδομα 2.800 ευρώ

 

Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 25-45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης, στον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 600 ωρών (400 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 200 ώρες πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας), με εκπαιδευτικό επίδομα 2.800€.

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες:

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών

Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν μόνο οι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης.

Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994

Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)

Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.

Τι περιλαμβάνουν οι Δράσεις

Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών

Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων σε 2 φάσεις (μετά τη λήξη του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης)

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης σύμφωνα με το ISO/IEC 17024

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών

 

ΟΑΕΔ: Ενίσχυση 12.000 ευρώ σε 10.000 ανέργους

 

Δες αν σε αφορά

 

 

Ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου, οι αιτήσεις για την επιδότηση των 12.000 ευρώ σε 10.000 ανέργους όλης της χώρας.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

 

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις υπαγωγής

Οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει:

Nα είναι ηλικίας 18-66 ετών

Nα έχουν την ιδιότητα του ανέργου, διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ),

Nα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο,

Nα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) μετά τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα οι δυνητικά δικαιούχοι δύνανται:

Eίτε να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής,

Eίτε να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.

Σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας να την έχουν διακόψει έως 31.12.2011.

 

Οι δυνητικά δικαιούχοι που έχουν διακόψει την προηγούμενη δραστηριότητα έως 31.12.2011 για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ΕΦΚΑ και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

 

Δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, να προσκομίσουν, για τους σκοπούς του παρόντος προγράμματος, ασφαλιστική ενημερότητα, στην οποία αναφέρονται οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να παρακρατείται και να αποδίδεται από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ, ποσό που αντιστοιχεί έως το 25% της δυνητικά ανώτατης επιχορήγησης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 4.

 

Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα

Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. H υπηρεσία διατηρεί πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ στο αρχείο της το οποίο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/5482/2005 (Β΄ 400) κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και εφόσον πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης υπηρεσία. Το αρμόδιο ΚΠΑ2 απευθύνει αίτημα προς το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο σύμφωνα με το αντίστοιχο έντυπο και τους όρους που περιέχονται στην απόφαση, για την έκδοση και αποστολή του πιστοποιητικού. Οι ομογενείς ή οι πολίτες χωρών της ΕΕ προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις), είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων, με μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές:

α) Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ),

 

β) Ετερόρρυθμη Εταιρεία (ΕΕ), για τους ομόρρυθμους εταίρους,

 

γ) Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ),

 

δ) Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) ή ε)Συνεταιρισμός εργαζομένων του άρθρου 24 του ν. 4430/2016 (Α΄ 205).

 

Δυνητικά δικαιούχοι των ανωτέρω αναφερόμενων νομικών προσώπων, είναι οι εταίροι – μέλη που ασκούν τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων βάσει είτε του θεσμικού πλαισίου, είτε του καταστατικού, είτε της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων και εκπροσωπούν την επιχείρηση.

Στις περιπτώσεις νομικών οντοτήτων, το ανώτατο όριο δικαιούχων ορίζεται σε τρία (3) μέλη, τα οποία πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 και να συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο με ίσα εταιρικά μερίδια. Στην περίπτωση που στο πρόγραμμα εντάσσεται ένα μέλος νομικής οντότητας, αυτό θα πρέπει να συμμετέχει στο εταιρικό κεφάλαιο με ποσοστό τουλάχιστον 51%. Τα ποσοστά συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο δεν μπορούν να μεταβληθούν κάτω από το ελάχιστο (βάσει του οποίου εντάχθηκαν), καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η απασχόληση των δυνητικά δικαιούχων με την ιδιότητα του μισθωτού είτε στις επιχειρήσεις των είτε σε άλλους εργοδότες αποτελεί λόγο απόρριψης της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Η δημιουργία υποκαταστήματος, είτε κατά την διαδικασία της ένταξης είτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν παραβιάζει τους όρους του προγράμματος.

Τα ανωτέρω ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…